Britská kuracina so špargľovou omáčkou

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
120 g
50 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry na 12 minút na 180 oC.

  2. 2

    Medzitým nakrájajte huby a cesnak a osmažte na masle.

  3. 3

    Špargľu očistite, zbavte drevnatých častí a ponorte do horúcej vody asi na päť minút. Uvarenú vložte do mixéra a mixujte, kým z nej nebude úplná kaša. Rozmixovanú špargľu vráťte na oheň, pridajte maslo, smotanu a štyri minúty povarte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia