
Krkovice na zázvoru, česneku a pivě
Máte rádi krkovičku? Určitě vyzkoušejte i tuhle, je skvělá!!!... @Remcula

Křenová omáčka s uzeným a domácí knedlík
Pokoušel jsem se najít tady podobný recept abych zbytečně nedával stejné jídlo, ale buď jsem špatně...

Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Chutná mäsovo - zeleninová nátierka
Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub...

Rozlietané španielske vtáčiky podľa formácie 4 Tenoři
Traja zo štyroch členov vokálnej formácie 4 Tenoři zavítali do TV Varecha a uvarili nám španielske vtáčiky, ale inak, než sme zvyknutí....

Trúbový guláš
Dobré a na prípravu jednoduché jedlo. Veľmi ľahký , rýchly a hlavne veľmi chutný guláš...

Gulášová polievka po mojom
Milujem gulášovú polievku ešte s čias keď mi ju robievala mamina.

Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....

Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou a cibuľkovými kolieskami
Prívarok robievam najčastejšie so smotanou. Teraz som vyskúšala inú verziu a zdá sa mi omnoho lahšie staviteľná....

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Zapaprikovaný bôčik
Na tomto recepte asi nie je ani čo obmieňať, ale môj svokor (dedinský mäsiar) ma naučil...

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...

Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.

Guláš možno trochu inak
Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam...

Pečená krkovička s hranolkami
Čaro pečenej krkovičky som objavila na obede u kamaráta. Sama si ju robievam už nejakú tu...

Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Vyprážané vajcia s mletým mäsom
páčil sa mi obrázok pri recepte na toto jedlo, tak som vyskúšala a jedlo z obrázku chutilo......

Roláda z mletého mäsa s hráškom
Na sobotný či nedeľný obed alebo nastudeno na misu či medzi dva chlebíky na výlet, naša...

Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.

Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

Bravčové mäso s hríbami
Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou...

Bravčové mäso po Uhorsky
Bravčové stehno nakrájame na rezne, osolíme, postrašíme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením z...

Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...

Mäsové rezančeky
je to univerzálny recept na mäso so rôznou zeleninou( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo...