Kovbojský guláš

ketrinka - fotkaketrinka, 7. septembra 2014

Tento recept našla moja mamina pred rokmi ani neviem kde vlastne, no od vtedy čo sme ho ochutnali prvý krát sme si ho zamilovali, robíme ho dosť často. Keď máme v menu tento guláš, zíde sa celá hladná família :)

6
porcií
15 minút
príprava
45 - 50 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa surovín, nie veľa
3 ks
1 ks
1 ks
1 veľká mäsitá ks
1 veľká mäsitá ks
1 veľká mäsitá ks
1 menšia ks
4 - 5 ks
1 balenie
1 fľaška
(podľa chuti) celá menšia fľaška
4 - 6 ks
trošku, podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny (ktoré sa dajú) poriadne umyjeme a nakrájame. Stále pridávame do veľkého hrnca ďalšiu surovinu po tak cca 10- tich minútach.

  2. 2

    do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja a pridáme nakrájané cibule, orestujeme. Potom pridáme na kolieska nakrájané klobásky, po chvíľke pridáme papriky a paradajky. Po ďalších cca 10 min. pridáme zmes hrášok - mrkva - kukurica a zelené fazuľové struky (bez šťavy). Osolíme, okoreníme korením a červenou mletou paprikou. Dobre zmes premiešane, necháme podusiť tak cca 10 minút. Ak bude zeleninka mäkká, pridáme kečup, prelisované strýčiky cesnaku a trochu čilli omáčky. Prikryjeme a dusíme ešte pár minút.

  3. 3

    Tento guláš nemá byť riedky, je to skôr hustejšia zmes. Podávame s pečivom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Milujem takéto miešané guláše a eintopfy, nech sa pridá čokoľvek, je to vždy trochu iné, ale chutné, vďaka za túto variantu...