Tento recept našla moja mamina pred rokmi ani neviem kde vlastne, no od vtedy čo sme ho ochutnali prvý krát sme si ho zamilovali, robíme ho dosť často. Keď máme v menu tento guláš, zíde sa celá hladná família :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa surovín, nie veľa |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 veľká mäsitá ks |
|
1 veľká mäsitá ks |
|
1 veľká mäsitá ks |
|
1 menšia ks |
|
4 - 5 ks |
|
1 balenie |
|
1 fľaška |
|
1 (podľa chuti) celá menšia fľaška |
|
4 - 6 ks |
|
trošku, podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny (ktoré sa dajú) poriadne umyjeme a nakrájame. Stále pridávame do veľkého hrnca ďalšiu surovinu po tak cca 10- tich minútach.
- 2
do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja a pridáme nakrájané cibule, orestujeme. Potom pridáme na kolieska nakrájané klobásky, po chvíľke pridáme papriky a paradajky. Po ďalších cca 10 min. pridáme zmes hrášok - mrkva - kukurica a zelené fazuľové struky (bez šťavy). Osolíme, okoreníme korením a červenou mletou paprikou. Dobre zmes premiešane, necháme podusiť tak cca 10 minút. Ak bude zeleninka mäkká, pridáme kečup, prelisované strýčiky cesnaku a trochu čilli omáčky. Prikryjeme a dusíme ešte pár minút.
- 3
Tento guláš nemá byť riedky, je to skôr hustejšia zmes. Podávame s pečivom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu