Buchtičky s náplňou z kyslej kapusty

sjuz - fotkasjuz, 5. mája 2010
Buchtičky s náplňou z kyslej kapusty
Foto: sjuz

Cesto, ktoré sa dá plniť čímkoľvek:)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na cibuľke si upražíme na kocky pokrájanú slaninku, klobásku, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, trošku podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme do mäkka.

  2. 2

    Pripravíme si kysnuté cesto podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-kysnute-cesto/4394-pouzi.html

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na cca 1/2 cm, nakrájame na štvorce a plníme plnkou. Poriadne zalepíme, otočíme a poukladáme na plech. Potrieme vajcom zmiešaným s vegetou, a pečieme vo vyhriatej rúre do zlata. Prvých 5 minút na 170 st. C, potom na 150 dopečieme.

Diskusia k receptu

marlen
zase fajn - rovno naporciované - je to dobré aj studené?
sjuz
Ja som to tuším ani nemala pridávať - až potom som si všimla, že podobné s údeným mäsom sú pridané od redakcie...:)
Ale nevadí :)
Marlen, práve ju jem studenú na raňajky v práci :), dá sa. A yabudla som, že do cesta sa samozrejme nedáva cukor, keď sa robí slaná náplň.
jerica
Toľko múčnych dobrôt na rôzny spôsob, len keby som nepriberala,dnes od rána počúvam v rozhase , dnes je deň diet , chudnuta, tak zbohom línia , keď sa dostanem na varechu a skúšam vaše recepty , ale aj tak ďakujem za inšpirácie , pomaly som viac v receptoch na vareche ako v klasickej KK.
sjuz
jerica, dnes je deň BEZ diét, takže hor sa do vypekania :))
marienka44
Potrebujem recept na to cesto, ked kliknem na Vas link texte, nic sa neotvori.:-(
sjuz
ked si dáš do vyhľadávania "výborné kysnuté cesto", nájdeš ho.
ale tu je:
Suroviny
500 g hladká múka
3/4 kocky droždie čerstvé
1,8 dcl mlieko vlažné
rozpustená Hera al. Rama 100 g
2 ks vajíčko
citrónová kôra
štipka soľ
5 PL práškový cukor

Postup
Urobíme kvások z droždia, trošky cukru, soli , mlieka a trošky múky.

Keď vzíde, pridáme ostatné suroviny, poriadne vymiešame do hladka, necháme vykysnúť na teplom mieste - pozor na prievan :)

Z cesta sú vynikajúce buchty, záviny...
Samozrejme, na slané plnky vynecháme kôru a cukor, pridáme soľ.
jarco
Ako vidno vyššie, v komentári sa to prelinkuje samé. Skúsime s tým niečo urobiť.
marlen
milá@sjuz , vrátil som a sem, lebo mi nedá ešte raz ich neovoňať... veď to nie sú buchty s len takou obyčajnou kapustou, ale rovno s vianočnou kapustnicou....nezmeníš názov?:).
sjuz
vidíš, marlen - celkom dobrý nápad)) Vianočné buchty:))
najaa
včera som piekla ,no nerobila som buchtičky ale závin, som bola málinko lenivá na buchtičkovanie :) Výborný recept, dnes pečiem znova...veľké ďakujem za super dobrôtku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia