Foto: sjuz
Cesto, ktoré sa dá plniť čímkoľvek:)
Postup
-
1
Na cibuľke si upražíme na kocky pokrájanú slaninku, klobásku, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, trošku podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme do mäkka.
- 2
Pripravíme si kysnuté cesto podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-kysnute-cesto/4394-pouzi.html
- 3
Cesto vyvaľkáme na cca 1/2 cm, nakrájame na štvorce a plníme plnkou. Poriadne zalepíme, otočíme a poukladáme na plech. Potrieme vajcom zmiešaným s vegetou, a pečieme vo vyhriatej rúre do zlata. Prvých 5 minút na 170 st. C, potom na 150 dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale nevadí :)
Marlen, práve ju jem studenú na raňajky v práci :), dá sa. A yabudla som, že do cesta sa samozrejme nedáva cukor, keď sa robí slaná náplň.
ale tu je:
Suroviny
500 g hladká múka
3/4 kocky droždie čerstvé
1,8 dcl mlieko vlažné
rozpustená Hera al. Rama 100 g
2 ks vajíčko
citrónová kôra
štipka soľ
5 PL práškový cukor
Postup
Urobíme kvások z droždia, trošky cukru, soli , mlieka a trošky múky.
Keď vzíde, pridáme ostatné suroviny, poriadne vymiešame do hladka, necháme vykysnúť na teplom mieste - pozor na prievan :)
Z cesta sú vynikajúce buchty, záviny...
Samozrejme, na slané plnky vynecháme kôru a cukor, pridáme soľ.
Odkazy v texte receptu by sa automaticky mali prelinkovať, pozrieme sa na to, prečo to nefunguje.