Bravčová roláda

orchidea - fotkaorchidea, 23. januára 2011
Bravčová roláda
Foto: orchidea

Dnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ktorý mi dal kolega. Doma nám chutil a tak Zobraziť celý popisDnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ktorý mi dal kolega. Doma nám chutil a tak ho ponúkam aj vám.

Suroviny

1 kg
Na plnku:
 konzerva
150 g
150 g, čerstvá
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme na jeden veľký plát. Dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, posypeme vegetou a natrieme horčicou.

  2. 2

    Pripravíme plnku: Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (bez nálevu), popražíme, pridáme hrášok a nakrájanú mrkvu. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme. Pridáme dve rozšľahané vajíčka a chvíľu ešte miešame kým sa vajíčka nezrazia - vznikne riedka praženica.

  3. 3

    Vychladnutú plnku natrieme na pripravený plát mäsa, pomaly opatrne zvinieme do rolády a previažeme pevnou niťou. Roládu položíme do vymasteného pekáča, zvrchu ju posolíme, podlejeme vodou a prikrytú dáme piecť. Keď je mäso už mäkké, odokryjeme a dopekáme do ružova, ak treba podlievame výpekom. Roládu otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Po upečení odstránime niť, necháme trochu vychladnúť, ( horúca sa pri krájaní rozpadá) a nakrájame. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a akoukoľvek zeleninovou prílohou. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

danculka
Podľa ingrediencií,by mala chutiť veľmi dobre ,vyskúšam...
andys
Ja robím mäsové rolády veľmi rada, vyzerajú tak slávnostne. Aby som sa nemusela trápiť s rezaním a klepaním mäsa na veľký plát, zvyknem mäso naporcovať na plátky, rozložiť na tesno na alobal a ďalej pokračovať ako obvykle.
tinca
pekný rcp aj za tepla aj za studena
orchidea
Ďakujem za pochvaly, ten nápad andys s plátkami vyložiť alobal je dobrý, určite vyskúšam, rozrezať kus mäsa na plát dá niekedy zabrať.
betka305
Ja ked robím rolady tak ich natriem smotanou aj s dnuka aj s vonku sú jemnejšie
evanaaa
Všetky nápady sa berú, roláda bude stále rovnako chutná, aj plnka sa dá obmieňať, tak do toho!
cica2
ukladám do kk:)....to bude tiež dobrá mňamka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia