Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a Zobraziť celý popisJe tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a preto ponúkam niečo na spestrenie. Priateľ si nosil do práce niečo, čo ohromne rozvoniavalo a ešte lepšie chutilo. Vypýtal som si od neho recept a po rokoch som ho znovu našiel a ponúkam ho aj vám. Verím, že si pochutíte. ( Tip: zeleninu použite podľa možnosti domácu, alebo z tržnice - je podstatne chutnejšia ako zo supermarketov! )
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
0,3 kg |
|
0,3 kg |
|
0,3 kg |
|
4 strúčiky |
|
4 ks |
|
0,1 kg |
|
0,2 l |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cibuľu nadrobno nakrájať a jednu polovicu na oleji osmažiť do ružova (neprepáliť). Pridať najemno zomleté mäso a najemno nakrájané (prípadne pomleté) paradajky, papriku a feferónky. Pridať tiež soľ, č.papriku, korenie, rozotretý cesnak a nadrobno pokrájanú slaninu. Spolu variť cca 1 hod. Šťavy by malo byť dosť, ale podľa potreby možno podliať malým množstvom vody, aby sa zmes nepripálila.
- 2
Po dovarení pridať do zmesi druhú polovicu surovej, pokrájanej cibule a zmiešať dohromady. Po ochutnaní možno dochuťiť podľa vlastných predstáv.
- 3
Zmesou naplniť poháre primeranej veľkosti (mne sa osvedčili tie od detských výživ alebo pre viac jazýčkov aj o niečo väčšie - nemajte obavy, zvyšky nezostanú a nebude sa mať čo pokaziť). Zmes uzavretú v pohároch sterilizujeme 1 hodinu. Chutí výborne na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-natierka-na-toasty-ste...
ja robím desaťročia-v komentároch som uviedla-a som veľmi spokojná..tento rok sa chystám...s hovädzinou mám problém-tak robím len z bôčika...
varecha.pravda.sk/recepty/masova-zmes-na-hrianky/20276-re...
Ale asi vyskúšam aj podľa tohoto receptu...
ja robievam takto