Chutná mäsovo - zeleninová nátierka

miroslat - fotkamiroslat, 3. septembra 2013

Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a Zobraziť celý popisJe tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a preto ponúkam niečo na spestrenie. Priateľ si nosil do práce niečo, čo ohromne rozvoniavalo a ešte lepšie chutilo. Vypýtal som si od neho recept a po rokoch som ho znovu našiel a ponúkam ho aj vám. Verím, že si pochutíte. ( Tip: zeleninu použite podľa možnosti domácu, alebo z tržnice - je podstatne chutnejšia ako zo supermarketov! )

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,3 kg
0,3 kg
0,3 kg
4 strúčiky
4 ks
0,1 kg
0,2 l
1 čl
1 čl
1 čl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu nadrobno nakrájať a jednu polovicu na oleji osmažiť do ružova (neprepáliť). Pridať najemno zomleté mäso a najemno nakrájané (prípadne pomleté) paradajky, papriku a feferónky. Pridať tiež soľ, č.papriku, korenie, rozotretý cesnak a nadrobno pokrájanú slaninu. Spolu variť cca 1 hod. Šťavy by malo byť dosť, ale podľa potreby možno podliať malým množstvom vody, aby sa zmes nepripálila.

  2. 2

    Po dovarení pridať do zmesi druhú polovicu surovej, pokrájanej cibule a zmiešať dohromady. Po ochutnaní možno dochuťiť podľa vlastných predstáv.

  3. 3

    Zmesou naplniť poháre primeranej veľkosti (mne sa osvedčili tie od detských výživ alebo pre viac jazýčkov aj o niečo väčšie - nemajte obavy, zvyšky nezostanú a nebude sa mať čo pokaziť). Zmes uzavretú v pohároch sterilizujeme 1 hodinu. Chutí výborne na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

kimlo
To musí byť paráda! Láka ma to vyskúšať...
kimlo
Koľko takých pohárikov od výživy vyjde z jednej dávky?
miroslat
To som ani nepísal, pretože to závisí od veľkosti tých pohárikov - proste treba vyskúšať a mať ich po ruke radšej o jeden-dva naviac :-)
laurisia
@miroslat - Tvoje recepty majú jednu veľmi veľkú chybu - chýbajú fotky :-( Už po prečítaní mám chuť to jedlo ochutnať a vieš ako by si nám narobil chute, kebyže odfotíš ak nie postup, tak aspoň hotový výtvor?! Už aj takéto chyby začni opravovať! :-))) Dúfam, že tento komentár prijmeš tak, ako som ho písala - s humorom :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia