Penne a la Carbonara
Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si...
Tarhoňa s bravčovým mäsom
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji....
Bravčové karé na zázvore a cesnaku s kurkumou
Trošku menej obvyklý, ale veľmi chutný nedeľný obed je bravčové karé na zázvore a cesnaku s...
Domáca pečená sekaná s luxusnou omáčkou
Názov som nevymyslel ja, pochádza z pôvodného receptu, ktorý som našiel na internete, len...
Bravčové medailónky Orly
Čiže bravčová panenka vypražená v jemnom cestíčku z vajca, vína, múky a smotany. Podávaná...
Chutný šťavnatý pulled pork burger
Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...
Chutný kotlíkový babguľáš
Na druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r. 2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa...
Španělské ptáčky z vepřového masa
Ja nevím, jak na Slovensku, ale tady v ČR je hovězí maso strašně drahé a...
Bravčová roláda
Je to môj obľúbený recept vhodný na slávnostný obed, alebo večeru. Studená sa dá použiť...
Vyprážaný rezeň Klasika
Keďže varíme tento týždeň z bravčového, tak samozrejme nemože chýbať recept na klasické bravčové rezne...
Pečeňová paštéta
Túto paštétu sme robili vždy na zabíjačku u mojej svokry. Dávam ju do plechoviek, mám aj mašinu...
Kapustnica zo zabíjačkového mäsa so sušenými hubami
Keď varím kapustnicu, jeme ju skoro celý týždeň, čím dlhšie stojí, tým je lepšia. Osobne mám najradšej,...
Jemnučké mäsko
Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)
Domáci podplamenník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Pštrosie vajcia
V osolenej vode uvaríme 4 vajcia na tvrdo. Tri druhy mäsa zomelieme, pridáme soľ,...
Aspik
vajicka uvarime na tvrdo, a vlozime do formy srnci chrbat , pridame mrkvu, hrasok, kapiu, alebo suroviny...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Holubky
Tento recept mam od mojej mamky, holubky sú veľmi obľúbeným jedlom nielen u nás. Patria aj...
Quiche - francúzsky koláč
Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku...
Hamburská vepřová plec
Protože prakticky nepoužívám na vaření kýtu, tak mám v názvu plec. Tím se ale nikterak...
Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom
Tento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok, potom z bravčových s mletým mäsom,...
Svokrine rezne
Tieto mleté rezne ma naučila moja svokra, sú dobré za studena, aj teplé.
Boršč cviklový s uškami
Táto slávnostná polievka pochádza z Polska-môjho rodného kraja. Je pracná ale veľmi chutná, moja slovenska rodina...
Rezne z bravčovej panenky
Mali sme v rodine oslavu. Manžel mal 70. rokov. Kúpila som bravčovú panenku a...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Lístkové oškvarkové pagáčiky k vínu
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu...
Studený salámový šalátik, alebo slonie žrádlo :-)
no nech už je to čokoľvek chutí výborne...
Tatarská zmes na hrianky
Tento rcp. mám už vari štvrť storočie. Robievam ho väčšinou v lete, ked je dostatok zeleniny. Je...
Slovenské klobásy v Canade
Obycajne robievame klobasy raz do roka pred Vianocami. Tentoraz nam pribudol dalsi nas najmensi jedak, ...
Moravský vrabec so špenátom a zemiakovými knedlami
Ked robim vrabca, tak si kupim bud velmi pekny bocik, alebo prerastene pliecko, alebo...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...