Pohánková baba fotorecept
Foto: kvakac
Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je to gurmánska delikatesa a ku kvakovej polievke s Zobraziť celý popisPrvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je to gurmánska delikatesa a ku kvakovej polievke s fazuľou to je ono.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
600 g |
|
4 ks |
|
1 ks veľká |
|
100 g prerastená |
|
1 celá hlavička |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
|
|
0,6 l |
|
na potretie plechu |
|
Postup
-
1
Ako prví si rozvaríme vodu, do nej dáme opláchnutú pohánku, povarime tri minúty a odstavíme zo sporáku. Zakryté necháme postáť. Pohánka stiahne všetku vodu. Počas tejto doby si slaninu nakrájame na kocky s cibuľou a dáme do hrnca vyškvariť, pekne do červena. Cesnak si očistíme a strúhame na malých okách. Ku koncu škvarenia slaniny a cibule pridáme k nim cesnak. Necháme chvíľu spolu podusiť a odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť.
-
2
Pohánka aj slanina nám chladne, tak si očistíme zemiaky a strúhame na veľkých okách. Pridáme k tomu ochladnutú slaninu a pohánku. Ďalej vajcia, korenie, majorán a podľa chuti osolíme. Poriadne premiešame.
-
3
Plech potrieme poriadne masťou a na to rozložíme pripravenú hmotu. Vložíme do horúcej rúry na 200 °C na pol hodinu. Čas zavisí aký veľký plech použijeme, či je to tenšie, alebo hrubšie. Ja som robil trochu hrubšie.
-
4
Keď sa nám vrch upečie pekne do chrumkava, máme hotovo. Vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.
-
5
Potom si krájame na kocky a môžme vychutnávať. U nás sa robí k nej kvaková polievka.
jedna zmena:
pohánka s ryžou urobená..
pozdravujeme