Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou
Foto: shukvacik
Veľmi jednoduché, chutné a úžasne jedlo s lesných hub
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozhriatom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme bravčovú panenku nakrájanú na rezance a počkáme kým sa nám mäso zatiahne
-
2
Keď máme mäso pekne zatiahnuté , pridáme čerstvé alebo mrazené hríby Chvíľu orestujeme pridáme soľ, mleté čierne korenie (kto ma rád tak aj mletú rascu) podlejeme trošku vodou a necháme huby podusiť
-
3
Huby máme udusené pridáme smotanu na šľahanie a necháme omáčku zdredukovať
-
4
Podávame s ryžou alebo chlebom
Ale už keď by som mal dať náhradu tak kúpiť mrazené dubáky ( ja som ich kupoval v Metre )