Rýchla večera od zamestnanej matky fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 18. januára 2011

Tento receptík som ako zamestnaná matka prevzala od mojej zamestnanej matky. Suroviny sú vždy dostupné, je to rýchle, veľmi sýte a moji traja Zobraziť celý popisTento receptík som ako zamestnaná matka prevzala od mojej zamestnanej matky. Suroviny sú vždy dostupné, je to rýchle, veľmi sýte a moji traja chlapi to majú radi. Možno by sa to skôr dalo nazvať inšpiráciou ako receptom, ale skúste. Zjedli mi to tak rýchlo, že foto bude nabudúce.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 -špekáčiky /čo zostalo v obchode/
 - veľa
  - akákoľvek




Postup

  1. 1

    Všetky množstvá surovín prispôsobte apetítu vašej rodiny. Na spodok teflonovej panvice poukladajte vrstvu slaninky - doporučujem hrubšie plátky- vyškvarí sa a nemáš čas to krájať nadrobno - v jedle by sa to aj tak stratilo. Druhá je vrstva cibule - opäť nahrubo. Navrch poukladať párky, alebo špekáčiky- čo kto má rád. Trošku ich narežte, aby nepraskali. Celé zatvoriť pod pokrievku a dať variť na malý plameň. Slaninka sa pomaly začne topiť, cibuľka púšťať šťavu a to všetko sa vstrebá do hrubých párok. Teraz ste si vytvorili čas 10- 15 minút, na vhodenie prádla do pračky, alebo na odlíčenie sa, či uvarenie kávy. Keď sa vrátite ku sporáku bude všetko udusené. Dajte dolu pokrievku a prudko zvýšte plameň, premiešajte aby sa aj špekáčiky opiekli a keď cibuľka dosiahne zlatú farbu máte hotovo. Doporučujem podávať s čerstvým chlebom - alebo s tým, čo z pečiva zostalo v obchode. Netvrdím, že je to dieta, ale zaháňa to dokonale hlad mojich puberťákov.

Diskusia k receptu

maartina
dobrý nápad na skutočne rýchly recept ...veľmi oceňujem i ja (žienka na materskej) :D
hviezdickaz
moj zaludok by sa asi momentalne nepotesil,ale taketo vecere sa mi pacia ;))) , necham sa inspirovat
larisamihalik
niečo strašné pre dospelých a nieto pre deti, to už radšej kúpim cestou bigmec, oproti tomuto jedlu je oveľa zdravší, je tam aj zelenina a dobrá žemla, neviem, či ste v recepte nezabudla pridať vodu, keď niečo varím, tak hádam s vodou, inak sa to volá dusím, cibuľa nemohla pustiť toľko šťavy a ostatné je len slaina a olej
maggieciak
ale ved to vobec nie je az take nezdrave, ja to skusim s prerastenou mäskovou slaninkou a olivovym olejom pod a snad to nezhori. a s vela chlebikom a nejakou burinou to bude mat aj vitaminy :)
najaa
no neviem ci by som si toto niekedy dala ...na večeru určite nie ,však to musí byt riadne mastné bŕŕŕ...
duschko
Velmi sa mi paci tento recept. Poznam a cas od casu ho aj pripravujem, len ked uz je to skoro pripecene tak to vylepsim 3-4 vajickami. Nemiesam, len ich necham zatiahnut. Ako pise larisamihalik, pre niekoho biele, pre niekoho cierne. Ja osobne vzdy dam prednost pred domacim vytvorom ako nejakym bigmec-om. No co uz...
lavie59
tetadena...dobréééé, ved nie kazdy to musi papkat...ale pre pubertiakov obcas je to fajn a my tez mozeme zhresit...vzdy lepsie ako MC´Donald...:-)
frona
ja by som si to teda tiež nedala, ale pubertiaci sú veru dosť párkoví, takže im to bude určite chutiť....
frona
moje rýchle jedlo na nasýtenie je topenička s volským okom a nejaká zeleninka alebo kečup. Tiež nie moc zdravé jedlo, ale zasýti, kým niečo ukuchtím
cinkla
A ked potrebujem ja nieco na rychlo tak otvorim flasu leca z leta a klepnem do par vajicok. K tomu chlieb. Preto si v lete nikdy nezabudnem zasterilizovat "trochu " leca.
lavie59 / A preco si myslis, ze su spekacky ci parky zdravsie ako McDonald . Za to, ze sa o McDonalde vsade negativne pise ? Podla mna je to rovnake ......
alaba
kazdemu podla chuti... a myslim, ze raz za cas to naozaj neuskodi ;-) Najma, ked by sa tych 10 minut vyuzilo na pripravu zeleninky k tomu. Ani vysmazany rezen nie je moc zdrava vyziva a kazdy si ho obcas dopraje.
zitar
No veď toto nie je diétna kuchárka, mne sa to veru páči. A možno tá slanina je niekedy zdravšia ako zelenina plná chémie- dusyčňanov, ktovie.....
zitar
ježinenku pardon " dusičňanov"
tedko
No určite by som si to teraz pri mojich zdravotných problémoch
nedala,ale pred rokom by som nepohrdla,preto hovorím teda až po
mojich skúsenostiach nedávajte to ani tým puberťákom.Ale ako sa
hovorí učíme sa na vlastných chybách,prajem dobrú chuť.
evanaaa
Ak si to dám tak dva-tri krát do roka, stratí sa to, človek potrebuje občas zhrešiť. A pre cukrovkárov: slanina nemá ani jednu SJ a je zaujímavé, keď som ešte pracovala, kolegyne držali rôzne diety a mali aj tabuľku bodov potravín - slanina mala len jeden bod. Ale ak niekto tak prísne a verne dodržiava stravovanie zdravou stravou, tak potom asi toto jesť nemusí a kto nemá zábrany, nech si dá. Aj ja by som si to niekedy urobila.
altyn
@Tetadena ,ja, nedávny puberťák, ti dávam jednotku s hviezdičkou! Máš pravdu, takéto jedlo je chutné a ak nesedím len pred televízorom alebo PC, tak ho určite vybehám pri futbale. :-))) A videl som tu mnoho- omnoho nezdravších jedál...
altyn
@larisamihalik asi ste nikdy neboli v kuchyni McDonald a podobných rýchlych občerstveniach! Ja som bol a "bŕŕŕ... " už nikdy si tam nič nedám!!!
esko
Myslím že u nás by to neprešlo kôli tej veľa veľa cibuli.
alexola
akákoľvek večera od mamy je 1000x lepšia ako z fastfoodu! a keď chalanom náhodou prestane chutiť, nech navaria oni niečo pre mamu ;)
1x ababa
tetadena
Prečítala som si komentáre a musím plne súhlasiť s tým, že sa to nedá jesť každý deň. Musí byť chuť. Osobne do toho dávam "dietne" hrubé párky, moja mama špekáčiky. Voda do toho nejde- všetko sa to urobí samo. Sama som schudla 17kg- ja to nejem, pokiaľ sa to robí, ja si na druhej panvičke dusím zeleninku. Tá tam nie je uvedená, pretože je dobrovolná.
cristinka
Vsetko zalezi na tom, ako sa co pripravi. Ked si to robis pre seba a das tam dva platky slaniny, cibulu a hydinova parky tak je to omnoho zdravsie ako rezen vyprazeny na masti, rozne smotanove omacky, zapekane cestoviny s vajickom a kopou syra alebo "lahke" salaty s vajickom, syrom a majonezou. A ak nemas problemy s tukom a cholesterolom tak ta taketo jedlo raz za cas nezabije.
duschko
Cibula v akej kolvek uprave a mnozstve do znacnej miery znizuje cholesterol a to dost vyznamne. Mam to z vlastnej skusenosti. Preto si myslim, ze pri takychto jedlach by sa nemalo setrit cibulou a potom to jedlo nijako nezvysi vas cholesterol. Prave naopak. No a hlavne pohyb. Pokial budeme sediet len pri PC tak priberieme aj zo vzduchu ktory dychame.
abdul
Bomba.Toto sú správne recepty. Nie brokolica a podobne. :-))))
1x ababa
korbacik
Super receptík. A chutiť to môže bohovsky. No, idem obedovať, ha ha. Ukladám do KK - nie že by to bolo ťažké uvariť to bez nazerania do KK, ale hlavne aby som nezabudla vyskúšať. Ja totiž nepoznám veľa rýchlych receptov, takže, keď varím, je to na dlho. Pekný deň.
kacenka7
možno dobrý recept no nie pre mňa, až priveľa dusitanov v jednom jedle...
motozuzika
Myslím, že porovnávať tento rýchly receptík s predraženým McD je priam smiešne.... :-)
wiwi
doma si ho urobíš aspoň čisto....
hubata
Mne sa páči to dedenie receptu zo zamestnanej matky na zamestnanú dcéru, ako aj tie rady čo s ušetreným časom: Ako keby sa nedalo vložiť prádlo do práčky, odlíčiť sa alebo posedieť pri káve pri varení segedínskeho gulášu a pubertiaci by sa chutne, zdravo a lacnejšie najedli. Keď si spočítam cenu za safaládky, slaninu tak mám kilo mäsa a zdravšie najedenú 4-člennú rodinu..........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia