Foto: ancicka
Tento rcp.mám už vari štvrť storočie.Robievam ho väčšinou v lete,ked je dostatok zeleniny.Je to výborna pomázanka ,hlavne v zime nám chutí.
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg (alebo 2 veľké paradajkové pretlaky) |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
4 - 6 ks (podľa chuti) |
|
6 - 8 strúčiky |
|
1 sáčok |
|
Postup
-
1
Najsamprv si nakrájame paradajky a vsypeme nakladač a necháme rozvariť.Ak by ste chceli použiť iba paradajkový pretlak tak nakladač iba preosejeme aby semienka neboli v pomazanke.
-
2
Zelenimu očistíme,zomelieme na mäsovom mlynku a taktiež aj mäsko./Ja som si nechala mäso zomlieť u mäsiara./
-
3
Rozvarené paradajky prepasirujeme,
-
4
mäso pridáme k zomletej zelenine a na miernom ohni varíme1 hodinu za občasného miešania.
-
5
Potom ked je zmäs uvarená,tak ešte rozmixujeme a ponalievame do menších pohárov a zasterilizujeme asi 15 min.
Diskusia k receptu