Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. decembra 2013

Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je upecene. Takto upravene maso je chutne ked Zobraziť celý popisNakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je upecene. Takto upravene maso je chutne ked sa podava teple, ale je aj velmi dobre studene napriklad na pripravu oblozenych chlebikov.

15+5dni marinovanie minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

 (krkovička)
Marináda:
250 g
2 ks
3 PL
2 vetvičky
100 g
1 PL
3-4 strúčiky
3 l
Na pečenie:
1 ks
5 - 6 ks




Postup

  1. 1

    Vsetky uvedene suroviny na marinadu som dala do vody a nechala som to vsetko spolu povarit asi 10 minut. Do marinady sa moze samozrejme pridat rychlosol-sanitra. Maso bude potom mat peknu ruzovkavu farbu. Ja sa ale snazim rychlosoli vyhybat, tak som ju nepouzila. Na tento recept sa moze pouzit rozny kus bravcoviny ktory je vhodny na pecenie. Ja som pouzila kusok zo stehna a kusok krkovicky.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso som dala do studenej marinady. Odlozila som ho do chladnicky a nechala som ho marinovat 5 dni.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po piatich dnoch som maso vybrala z marinady. Dala som ho do misky na pecenie. Na maso som poukladala nastruhanu pomarancovu koru a do misky som este vlozila ocistenu cibulu pokrajanu na stvrtky. Maso som podliala 1/2 salkou vody. Prikryla som ho a vlozila som ho do vyhriatej rury 180C.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 1,5 hodine som maso vybrala z rury pootacala som ho, popolievala som ho so stavou a prilozila som k nemu jablcka.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maso som potom este piekla prikryte dalsiu 1,5 hodinu.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K upecenemu masu som podavala opecene zemiaky. Zemiaky som uvarila v supke. Uvarene zemiaky som ocistila, mierne som ich stlacila dlanou a opiekla som ich na masti.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrajane maso na tanieri som preliala uhorkovou omackou.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cast marinovanej studenej krkovicky som tiez podavala k zemiakom ktore som upiekla so smotanou a s cesnakom.

    Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
takto upravené mäso by som si dala hneď.... vynikajúci recept
do uvarenej a vychladnutej marinády dáva môj muž divinu, ale aj bravčové, pravda iné suroviny a to bravčové cez noc max. 12 hodín, dlhšie sme ešte neskúšali, tak mám teraz inšpiráciu...
recept krásne spracovaný, ako vždy :-)
pusta
táto úprava bravčového mäska priam spieva, všetko po mojej chuti :-)))
tými 5 dňami marinovania v soli+ostatné sa mäsko perfektne vysušilo a nasiaklo chuťou ingrediencií, tým pečením si doviedla k dokonalosti.
recept za 5*
kieť by sa aj v ba dal zohnať corned beef, robím aj to :-)
jujoska
velmi zaujimava priprava pecenej bravcoviny...paci sa mi, takze ukladam do KK pre vyskusanie. Vdaka za inspiraciu
kimlo
Nie je to sladke z tolkeho ovocia? Lebo mam stehno z diviaka a rozmyslam nad sposobom ako ho upravit...ja totiz kombinaciu mäsa a sladkosti velmi nemusim...
radox1
no ja mam na tento sposob marinovania opacny nazor.macat maso v slanom roztoku 5 dni akurat tak sposobi otvorenie porov,vytecenie stiav,cim sa maso zbytocne znehodnocuje.k tomu este ho trapit 3 hodiny,tak to maso musi byt suche ako pilina.
izabella929
Veľmi skvelá príprava mäsa...vyzerá to fantasticky.-))) krása a body...*****
gabriele
robim nieco podobne...maso marinujem len v nevyhnutnom mnozstve vody...do marinady na kilo masa davam 2 pokrajane struciky cesnaku... 2 bobulky cierneho korenia, bobulku noveho korenia-rozpucene nozom...davam iba lyzicku cukru...mnozstvo nalevu, soli a korenin sa pridava podla vahy masa...toto je tradicne vianocne a velkonocne jedlo v niektorych oblastiach Nemecka...niekde maso pecu, niekde varia...niekde pridavaju do marinady rychlosol...a casto sa maso kratko zaudi teplym dymom... @kimlo ja tiez nemam rada sladku stavu pri pecenom mase...k tomuto masu pridavam iba jednu malu mrkvu, cesnak a kusok pokrajaneho zeleru...maso najprv opeciem na masti a posypem trochu rascou...najlepsie je pliecko s trochou kože na okraji, ale aj krkovicka
@radox1 marinovane maso nie je suche...len sa musia dodrzat urcite zasady ako pri marinovani, tak aj pri peceni resp. pri vareni ...
1x martau
mariamka
pre mna ako nescestovanu a neznalu je takato uprava masa naozaj velka neznama, akurat po zabijacke sa u nas masko dlhsie macalo v soli, ale inak,, neviem opravte ma :) vdaka Vareche ale spoznavame, co a ako sa vari vo svete a vyzera to naozaj chutne, za tepla ci nastudeno, inspirativne @palokuchki :)
jozka2
Divina sa tak dlho marinuje ale ine masa potom dlhym marinovanim stracaju svoju hodnotu.
jozka2
kimlo,tam mas iba jablka a tie ak das kysle dostanes perfektnu chut masa.
stacy77777
tvoje recepty sú vždy zárukou kvality,ešte ma ani jeden nesklamal,ukladám si aj tento,5*
pusta
podľa môjho názoru, je músko dosť mastné na to, aby sa dlhým marinovaním vysušilo, len sa zbaví nadbytočnej vody týmto spôsobom a vynikajúco ochutí.
stretávame sa s podobným spôsobom marinovania pri bravčovej slanine, bôčiku, stehna - šunky pred údením aj iného mäsa-
pusta
to som mala na mysli ako "vysušenie" vo svojom komentári dnes o 11,11 hodine :-)
palokuchki
@evusik , @pusta , @dusan95843 , @jujoska , @kimlo , @radox , @izabella929 , @gabriele , @mariamka , @jozka2 , @stacy77777 , @margaretka dakujem vam za vase komentare. Recept som sem pridala prave preto, ze tato uprava masa je na Slovensku nezvycajna. Cakala som rozne reakcie. @kimlo , nam to s tymi jablkami chutilo. Ved k pecenemu bravcovemu masu sa bezne podava jablkove pyre (apple sauce) Tu je jeden recept na peceny pickled pork bez jablk  www.abc.net.au/tv/cookandchef/txt/s2653407.htm...
@radox , maso som cely cas piekla prikryte, naozaj nebolo suche. Musim ale prepisat teplotu pecenia ma tam byt 160 C. Pridavam link podla ktoreho som si pripravovala marinadu.  www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/pickled-pork-recipe...
@pusta , corned beef si mozes pripravit doma. Ja ho takto marinujem  varecha.pravda.sk/recepty/corned-beef-fotorecept/21856-re...
Je to oblubene irske jedlo. Hlavne ho takto pripravuju na sviatok sv. Patrika.
jerica
@palokuchki .
Danielka, rad radom si to prechádzam, pre mňa je uvádzanie receptov ako "guláš" , niekedy veru prejdem a utečie zas niečo, čo by som si určite spravila, nakoniec prídem na to keď je pridaný koment , potom super recept utečie ako voda v Dunaji.
Keď môžem, pre @kimlo , určite u nás máme radi jemne sladkasté, len ja milujem pikantné , preto ty zrazíš sladkosť čili papričkou. Ja si určite spravím tento krásny receptík na pečené marinované bravčové mäsko.
radox1
tak fajn,hlavne ze chutilo,schvalne tento sposob vyskusam.
radox1
@palokuchki ,v tom recepte podla ktoreho si robila marinadu sa spomina nejaky zip sacok,neviem dobre anglicky,mozes mi to vysvetlit?
radox1
vdaka,to mi je jasne-sam ich pouzivam,myslel som v spojitosti s tym masom,zrejme namiesto hrnca.
jujoska
v tom recepte davaju maso do toho Zip sacku, zaleju vychladnutou marinadou a v uzavretom sa to skladuje v chladnicke
palokuchki
@radox1 ospravedlnujem sa, ze som ti nemohla hned odpovedat. @jujoska dakujem ti, ze si ma zastupila. @gabriele napis prosim ta ak mas nejake rady, vychytavky ako je najlepsie postupovat pri priprave tohoto druhu masa. Nechcela by som tu niekoho zavadzat zlymi radami. Ja viem len to, ze to maso treba piect pomaly a prikryte.
gabriele
vobec si nemyslim, ze tento Tvoj recept je zly...to ma ani nenapadlo...len som napisala, ze robim nieco podobne, ale trochu inac...mas pravdu, ze su rozne vychytavky k tomuto masu...mozno by som mala dat recept, ale nemam to nafotene...iba verziu varenu...ja takto marinovane maso radsej varim...v podstate je to potom vyborna domaca sunka...a pecene robim ako som pisala vyssie...po vynati z marinady maso opeciem na masti...ak ma kožu, tak ju pred opekanim pokrajam na stvorceky...maso zapeciem asi taku pol hodinu na 200°C , aby sa vytvorili vonne latky, potom pridam malu pokrajanu mrkvu, kusok pokrajaneho zeleru alebo stonku zeleru, malu cibulu a strucik cesnaku, par bobuliek cierneho korenia a nove korenie...maso posypem rascou... zeleninu v tom tuku trochu opeciem, potom podlejem vodou...moze sa pridat trochu piva alebo vina...zakryjem alobalom a peciem na stisenom prikone asi 160°C este asi 2 hodiny...zalezi na velkosti masa...sem-tam ho polejem vypekom a podla potreby doplnim vodu...v podstate to peciem ako ty..az na ten uvod...inac takto namarinovane maso sa da lahko zaudit v grilovači s poklopom...staci hodina teplym dymom...a potom varit alebo upiect...ak by si mala nejake otazky, rada Ti odpoviem :)
2010
@palokuchki dala si velmi dobry postup ale jednoducho tak sa maso nepripravuje na Slovensku preco ? mozno ze anglicania to potrebovali ked isli na more, @radox1 to nie je daaky moderny postup ale daco zo 16 storocia
 en.wikipedia.org/wiki/Corned_beef...

asi podobne ked by si povedala ze do kvasenej kapusty ide vela cesnaku a feferoniek ale aj tak je velmi popularne v Koreii.
5* cheers
pusta
@palokuchki , ja podobným spôsobom v inej kombinovanej marináde - suchej a mokrej- nakladám bôčik, tiež slaninu prerastenú, aj iné mäsko, všetko vynikajúce...dakujem ti za pridaný link. :-)
myslela som v svojom komentári, škoda, že v SR nedostanem kúpiť corned beef, naši mäsiari toto delenie mňsa ako máte v Austrálii, ani anglické, ani americké, ani francúzske, iné a dokonca ani české nepoznajú :-(
viedli sme už o tom diskusiu v minulosti s @2010 a s @honestka pri tureckom sušenom mäse Pastrami - Pastirma.
tiginko
úžasný recept, láka ma to vyskúšať, takže ukladám
palokuchki
@jerica , prepac nejako som prehliadla tvoje meno. Dakujem ti za tvoj mily komentar. @gabriele , ja som to tak vobec nemyslela. Je vidiet, ze pisane slovo sa da vselijako pochopit a niekedy vyjde z toho nieco idlisne od toho co autor povodne myslel. Dakujem ti a som rada, ze si si dala namahu a rozpisala si podrobnejsie ako zvyknes pripravovat tento druh masa. @2010 , @mesiar50 , @tiginko , dakujem vam.
dandika1
@palokuchky prave peciem Tvoju tortu(zajtra ma syn narodeniny),neviem ako to dopadne ,ale korpus mam teraz v rure kasne mi narastol ,len ho musim piest trosku dlhsie,aby sa prepiekol aj prostriedok,Tvoja torta je prenadherna ,ked moja bude spolovice taka budem nadsena ,ale ja som uz raz taka rada skusam nieco nove a teraz je prilezitost.Ked dokoncim tak napisem,foif a pridavat fotagrafieje zatial neviem dufam ,ze raz bude aj to :::
dandika1
@palokuchky na bravcove pecene je vela receptov,ale ten TVOJ ma zaujal tym marinovanim preto si ho ukladam a v dohladnej dobe aj vyskusam,prepac mi ,ze som pri masovom recepte pisala o torte ,ale stalo sa,mas dobre recepty.pacia sa mi:::
palokuchki
@dandika1 , nespomenula si o ktoru tortu ide. Dufam, ze sa ti podari a budes spokojna. Tesi ma, ze sa ti moje recepty pacia. Pozdravujem z letnej, horucej Australii a zelam vsetko dobre v Novom Roku 2014.
vladokat
vyskusane a upecene na Silvestra a musim povedat, ze masko malo velky uspech. Tento recep je naozaj vyborny odporucam .... palec hore ;)
dandika1
@palokuchky 17.jan.2014. stehno budem piest koncom mesiaca je sviatok ,((manzelov)) a torta bola COKOLADOVO ORECHOVA vydarila sa a bola predobra mas dobre recepty vdaka.P>S
tiginko
piekla som krkovičku spolu s morčacím stehnom podľa tohto receptu a až na to, že bola pre nás trošku viac slaná, bola vynikajúca. Dávam si do poznámky, že treba menej soli a zaraďujem medzi obľúbené. Vďaka opäť za výborný recept @palokuchki




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia