Bravčové s fazuľou

macovius - bez fotkymacovius, 9. augusta 2010

Zas jeden z experimentov, oplatí sa vyskúšať

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
cca70 g
2 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu si necháme speniť na oleji, pridáme na pásiky pokrájané mäso. Necháme ho chvíľu posmažiť a prikryjeme pokrievkou nech sa dusí. Nakrájame si slaninu na malé kocky a pridáme k mäsu. Pridáme soľ a korenie. Necháme 10 minút dusiť.

  2. 2

    Pridáme konzervu bielych fazuliek, necháme chvíľu povariť a pridáme paradajkový pretlak. Podľa chuti môžeme pridať aj na jemno nakrájanú čili papričku. Po 5 minutách pridáme pokrájaný cesnak a necháme odokryté a varíme ešte 10minút.

  3. 3

    Ako prílohu môžme podávať uvarené zemiaky s pažítkou alebo s petržlenovou vňaťou, prípadne ryžu.

Diskusia k receptu

alexdidi
Vieš, že toto robievam a je to výborné...dokonca v rámci zdravej výživy robím aj so sójovým mäsom, bez slaninky a tiež je to fajn...ale z 1 kg mäsa by som asi nakŕmila aj 6 ľudí (no, možno nie Slovákov?)
1x zifi
jody
Chilli con carne :-) z bravčoviny. Robievam podobne, ale len pre "plechové huby", to moje musí štípať ako roj komárov. :-)
1x zifi
evanaaa
Ano, je to dobrá kombinácia, mäso s fazuľou, robievam a máme to radi. Len prečo je čas prípravy dlhší ako samotné varenie? Alexdidi, máš pravdu, mäsa je veľa, ale asi je to rozpočet pre viac osôb. Lenže potom by som dala aj viacej fazuľe, nič by sa nestalo.
1x zifi
evanaaa
Jody, aj ja to robím ( aj iné) pikantnejšie. Ja síce moc štiplavé nemôžem, môj muž ano.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia