Tento recept mám od maminky, doma ich máme veľmi radi, dokonca aj moje deti, ktoré mäso veľmi nemusia.
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 kg (alebo kuracie či morčacie) |
|
| 3 ks celé |
|
| 125 g |
|
| 2-3 ks |
|
| 1 ks (alebo čerstvá paprika a paradajka) |
|
| 0,45 dl |
|
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na malé kúsky (ja som použila 2 kuracie prsia a 2 stehná) a dáme do väčšej misy.
-
2
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu s vajciami pridáme k mäsu.
-
3
Postupne pridáme ostatné suroviny. Nakoniec zmes zahustíme Solamylom a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
-
4
Lyžicou kladieme zmes na rozpálenú panvicu do tvaru placky a opekáme do zlata z oboch strán. Ako prílohu robím zemiakovú kašu a namiesto zeleninového šalátu je v zime vynikajúca domáca cvikla s kapustou ako inak od maminky.









varecha.pravda.sk/recepty/pekingske-placky-fotorecept/839...
Poznam ,ale vyskusam aj tvoju verziu.*****:-) k.k.dakujem za recept.
Ja som to spravila tak isto