Foto: gabusik
Tento recept mám od maminky, doma ich máme veľmi radi, dokonca aj moje deti, ktoré mäso veľmi nemusia.
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg (alebo kuracie či morčacie) |
|
3 ks celé |
|
125 g |
|
2-3 ks |
|
1 ks (alebo čerstvá paprika a paradajka) |
|
0,45 dl |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na malé kúsky (ja som použila 2 kuracie prsia a 2 stehná) a dáme do väčšej misy.
-
2
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu s vajciami pridáme k mäsu.
-
3
Postupne pridáme ostatné suroviny. Nakoniec zmes zahustíme Solamylom a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
-
4
Lyžicou kladieme zmes na rozpálenú panvicu do tvaru placky a opekáme do zlata z oboch strán. Ako prílohu robím zemiakovú kašu a namiesto zeleninového šalátu je v zime vynikajúca domáca cvikla s kapustou ako inak od maminky.
varecha.pravda.sk/recepty/pekingske-placky-fotorecept/839...
Poznam ,ale vyskusam aj tvoju verziu.*****:-) k.k.dakujem za recept.
Ja som to spravila tak isto