Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Bravčová panenka na grile s romanescom
Panenku pripravíme na grile alebo panvici do ružova a podávame s romanescom (zeleninou podobnou karfiolu a brokolici), ...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...
Ľevy emericky hamburger
Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, ...
Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Škvarky
Asi pred mesiacom tu bola diskusia o škvarkách. Každý pridal svoj osvedčený recept. Tak som experimentovala a...
Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Malostranské kotlety
Mnozí z vás, kteří mne znají vědí, že se snažím jídlo "dělit" . Možná...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali...
Krúpová polievka s kyslou kapustou a údeným mäsom
Do polievky dávam normálne údené mäso nie vákuovo balené to je emulgátor, stabilizátor... Ak má byť polievka...
Bratislavský tokáň v zemiakovej placke
U nás obľúbené jedlo... Bratislavský tokáň sa tradične pripravuje z dvoch, ba dokonca i z troch...
Údené mäso zapečené s chrenovou omáčkou
Údené s chrenom to môžeme hocikedy. Keď mám nastrúham aj trochu čerstvého chrenu je to ostrejšie.
Pangasius na rasci
Jednoduchý recept na pečenú rybu. Robím takto vianočného kapra, makrely a najnovšie aj pangasa.
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...
Zapekané šampiňóny - plnené
Pomerne jednoduchý recept na suroviny a u nás celkom obľúbený.
Rezeň podľa KajusiQQ
Tento recept bol predtým podľa hradného kráľa no troška som sa don pustila a tak je už...