
Cigánske rýchlo jedlo
Osupeme si zemiaky nakrájame na kocky umyjeme a dame varit. Takisto si nakrájame maso na kocky a...

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

Vajíčko, mäsko a šošovička
Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.

Bravčové stehno na ražni po mexicky
Papriky nasucho opečieme, olúpeme a nakrájame na kúsky.

Prekladané fazuľové struky
Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako...

Braffčová rýchloffka (ffotorecept)
Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)

Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...

Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...

Vianočná hríbovica
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme, dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak,...

Polievka kuruckých vojakov
Mnohí z nás majú kyslú kapustu radi na rôzny spôsob. Táto polievka je sýta a stačí k...

Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...

Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

Paprikové bravčové kotlety s kyslou kapustou
Kotlety mierne naklepeme, po okraji narežeme, aby sa pri pečení nekrútili a po oboch stranách,...

Šošovicový prívarok
Tento recept je je pre tých, ktorý sa vracajú k receptom, ktoré chutili aj našim...

Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré
Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka

Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...

Pečená plnená podbrušinka
Včera som dostala čerstvú dodávku mäsa a výrobkov z farmy. Objednala som si aj podbrušinku na...

Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...

Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...

Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...

Ôhaza podľa Palušky
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

Šošovicový hrniec
Mala som dnes v pláne uvariť šošovicovú polievku, "aľe dakuščičko" inak:), tak som sa rozhodla...

Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

Zapečené rolky v zemiakoch
Konečne som sa odhodlala vyskúšať urobiť bylinkové maslo, keďže som nezohnala medvedí cesnak, tak som ho urobila...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera