Ražniči na zemiakoch

peter64 - fotkapeter64, 4. marca 2011

tento recept sme pripravili minulí rok na našom rodinnom stretnutí bolo nás asi cez 50 ľudí

Suroviny

600-1000 g
2 ks
50 g
150 g




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na plátky naklepeme,osolíme,okoreníme a pokrájame ich na kúsky.Cibuľu očistíme a pokrajeme na kolieska.Na drevenú špajdlu alebo na grilovaciu ihlu napichujeme striedavo kúsky mäsa,kolieska cibule a tenké plátky slaniny.Zemiaky ošúpeme,pokrájame na kolieska a rozložíme ich do vymastenej nádoby.Osolíme, posypeme rascou a na ne položíme ražniči.Dáme do rúry upiecť.

  2. 2

    Suroviny si prispôsobíme podľa počtu osôb tento recept je iba základný. Mäso môžeme použiť ľubovolne a podľa vlastnej fantázie čiže dve druhy mäsa.

Diskusia k receptu

sovka62
Tak toto by som pre 50 ľudí nechcela chystať. Ja nenapichujem ani pre nás, hoci je nás pár. Z bravčoviny vyklepem plátky, rozložím na dosku, na každý plátok pridelím plátok slaniny, pár koliesok klobásy a cibuľu. Potom plátky naskladám na seba, vložím na stojato do pekáča z varného skla, (mávam ho plný, takže nepadajú), trochu podlejem a strčím do rúry tak asi na dve hoďky. Hotovo.
maorka
robieva to, je to super papanie, ktoré si objednávajäú moje deti keď prídu domov zo zahraničia... napichávam všetko na špajlu, niekedy to prilepším klobáskou podlelem a pečiem najprv prikryté alobalom, potom odkryjem a dopečiem...
karolka
Aj ja napichávam na špajdle, pridávam aj papriku a slaninku, tiež párok, je to dosť roboty, ale mojim (dospelým) deťom sa to páči tak a




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia