Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky fotorecept
Foto: mariamka
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia ma opäť nesklamala. Nenáročné a pritom chutné jedlo, možno Zobraziť celý popisChudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia ma opäť nesklamala. Nenáročné a pritom chutné jedlo, možno vás inšpiruje.
Postup
-
1
Pripravíme si bryndzovú náplň: bryndza, slaninka nakrájaná nadrobno, cibuľka aj s vňaťou.
-
2
Vidličkou roztlačíme bryndzu, ostatné primiešame. Soliť netreba.
-
3
Mäso, aké máte, môže byť aj pliecko alebo vykostená krkovička, ak si trúfnete, aj vykostené kura, si rozkrojte po obvode, aby ste dostali plát. Ja som ho ešte nožom narezala cik-cak, nech sa plnka dostane všade. Posolíme, okoreníme.
-
4
Natrieme bryndzovú plnku.
-
5
A nejako sa to pokúsime zatočiť, aby sme náplň nevytlačili. Keď trošku ujde, nevadí, ono to príde celé do alobalu.
-
6
Ja som zvolila tento postup - pečené v alobale, aby to bolo šťavnaté a aby všetky chute ostali v roláde. Poctivo zabalíme, dáme do pekáča, podlejeme vodou (2-3 dl) a pečieme, min. hodinu.
-
7
Asi 10 min. pred dokončením opatrne odbalíme, na vrch pokladieme tenké plátky slaniny a necháme vypiecť do chrumkava.
-
8
Medzitým som dala variť zemiaky s pokrájaným zelerom aj vňaťou, posolené. Po uvarení pridáme kúsok masla, ak treba, dosolíme a iba roztlačíme vidličkou. Nechcela som hladké pyré, ale to je na každom, ako má rád.
-
9
Roládu krájame opatrne, predsa len, bryndza v horúcom stave uteká, ale v kombinácii s cibuľkou a slaninou chutí vynikajúco, mäsko je voňavé, šťavnaté a zelerové zemiaky to celé vhodne dopĺňajú, taká čerešnička na torte. Ak skúsite, prajem dobrú chuť :)
@eviana dakujem za taku milu pochvalu, nic extra na tom nie je, :))