Bravčové karé v orechovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný sviatočný obed..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks celé |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
mletý |
|
strúhaný čerstvý |
|
posekaný |
|
domáca |
|
Postup
-
1
Bravčové karé bez kosti som umyla, osušila..osolila, posypala mletým čiernym korením..a zabudla som odfotiť..v miske som si pripravila cestíčko..rozbila som vajcia pridala som šľahačku, soľ, korenie, muškátový oriešok, strúhaný zázvor, soľ a vymiešala som cestíčko, do ktorého som napokon pridala posekané orechy..
-
2
rezne som poprášila hladkou múkou a potom namočila do cestíčka a uložila na rozhriaty tuk..na vrch cestíčka som ešte dala drvené orechy..
-
3
rezne sa piekli pomaly pod pokrievkou...
-
4
potom som ich obrátila a znova som prikryla..
-
5
hotové rezne som vybrala na papierovú útierku a potom uložila na tanier..pokiaľ sa rezne piekli, pripravila som si zemiaky na prílohu..
-
6
hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila zeleninou a podávala som ich so sterilizovanými domácimi uhorkami...chrumkavé rezníky a veľmi chutné...dobrú chuť..
Takže to je normálne v múčnom cestíčku a orechy sú len príchuťou.
Ako som ti napísala,robila som v kokosovom obale,ale tam kokos nahradil aj múku a toho bolo veľa.To nám nechutilo.
No takto vylepšené orieškami by som veru mohla pre zmenu skúsiť.To je určite dobré.