Foto: alexdidi
Nežná revolúcia zmenila náš život od základov.Na výročie tohto výnimočného dňa sme si urobili aj výnimočné raňajky, ktoré mi vždy pripomínajú moju mladosť,keď ich Zobraziť celý popisNežná revolúcia zmenila náš život od základov.Na výročie tohto výnimočného dňa sme si urobili aj výnimočné raňajky, ktoré mi vždy pripomínajú moju mladosť,keď ich moja mamička pripravovala v nedeľu na raňajky pomerne často a vždy to bola pre nás veľká pochúťka.A tá vôňa, ktorá sa šírila pri ich príprave tak pošteklila naše nošteky,že zobudila aj toho najväčšieho spachtoša.I keď sa zväčša snažíme stravovať zdravo, výnimka padne naozaj dobre.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zakúpime si krásny prerastaný bôčik bez kostí a kože.
-
2
Po dĺžke ho narežeme na tenučké plátky a dáme ich na panvicu opekať.Ak by to bolo potrebné, na začiatok pridáme trochu br. masti alebo oleja.
-
3
Opečieme z jednej strany.
-
4
Otočíme a opekáme ďalej.Po chvíli opekania pridáme cibuľu pokrájanú na prúžky a cesnak na plátky.
-
5
Panvicu neprikrývame,len na miernom ohni opekáme.Nesmie sa nám totiž dusiť,len opekať do chrumkava.Dáme pozor,aby sa nám nepripálila cibuľa a cesnak.Na záver osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
-
6
Podávame na tanieri aj s výpekom s dobrým chlebíkom alebo pečivom, ktorý si namáčame do výbornej masti ochutenej opečenou cibuľkou a cesnakom.
nádherné počasie, zábavu , príjemný pobyt
pochúťka nám dodá sily , dobrú náladu a slastné pocity v žalúdku.