
Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Liptovské ruže
Rezne naklepeme, ochutíme vegetou. Na každý rezeň položíme plátok syra.

Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko
Z droždia, zo štipky soli, z cukru a mlieka pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky,...

Kuracia roláda
Kuře si již lehce vykostíte podle nedávno vloženého receptu a já se s vámi rád podělím a...

Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...

Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Blysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive....

Paprčkový guláš
Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak...

Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...

Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...

Obyčajná kovbojská fazuľa
Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa...

Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...

Kotlety pre hostí, ktorých znášame
Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko...

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Tvarohovo-cibuľový koláč
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Domáce údené klobásky
Mäso bravčové a králičie pomelieme, premiešame, pridáme soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak...

Talianske špagety podľa mňa
Tento recept je čisto môj , teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je...

Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi
Tento recept je vhodný aj na oslavu.

Cannelloni Hortobágyi
Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Rezne zas inak
Vynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im...

Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...

Utopenci - čerti
Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa...

Máslová špargla s panenkou
Taková drobná, chřestová chuťovka. S panenkou lehká večeře. Bez panenky výborná chuťovka.