Foto: izabella929
Dnes sa už málo robia v domácnostiach škvarky a domáca masť.Chcem vám predstaviť, ako to robím ja..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu som pokrájala na kocky, probližne 3X3 cm.
-
2
Potom som do hrnca dala 2 dc vody a pokrájanú slaninu...
-
3
musí sa stále miešať, aby neprihorela o dno hrnca..pekne sa smaží...
-
4
zdá sa, že sa už bude môcť pridať mlieko..
-
5
Na to, aby som mohla pridať vlažné mlieko, musím znížiť teplotu na minimum, mohla by mi vykypieť...pridala som 2 dc vlažného mlieka a stále pomaly miešam...
-
6
Po naliatí mlieka sa tvári takto pochmúrne, ale to trvá iba chvíľu...ak sa vyčistí a škvarky začnú dostávať krásnu zlatú farbu, začnem odberať masť do pripravenej nádoby...
-
7
Vysmažené škvarky...
-
8
a samozrejme finálny výrobok ...masť domáca...
Diskusia k receptu