
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...

Cena Cubana – Bravčové mäso s ryžou, kubánskou fazuľkou a banánmi
Ryžu orestujeme na masti s cibuľou a pokrájanou kapiou. Zalejeme vodou zliatou z konzervy fazule a...

Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf
Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, ...

Makrely na paprike
Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...

Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...

Zemiaky plnené údeným mäsom
Očistené zemiaky spolovice uvaríme, vrch odrežeme a vnútro každého zemiaka opatrne vydlabeme.

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou
Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

Zajačie stehno plnené kuriatkami
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, ...

Tuniakové kocky
Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás...

Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Zapečený baklažán s kuskusom
Pre tých čo majú radi baklažán alebo ho chcú vyskúšať mám jeden recept. Pôvodné suroviny som...

Miniguľky na špízoch
Len tak pre zábavu sme si dnes urobili špízy z miniguliek z bravčového mäsa.

Kuracie medajlónky bez škrupinky
Receptík je veľmi jednoduchý, a čo ma prekvapilo, veľmi chutný :). Zostali mi zo...

Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami
Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme.

Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...

Baraní rezeň
Baranie mäso odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme majoránom. Na rozpálenom oleji opečieme pripravené mäso...

Kuracie prsia so slaninou a pomarančom
Tento recept som vymyslel ja a ani som nečakal že mi bude tak chutiť :)

Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...

Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....

Kuracie krídelká v sviečkovom župane
Keď mám chuť na sviečkovú bez hovädzinky, lebo ju máme zakázanú, a sú poruke kuracie krídelká,...

Peperonata so sušenou šunkou
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či...

Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...

Rychlovka na spôsob maďarského gulášu
Mäsko na minutky, a omáčka na spôsob maďarského gulášu, s kopou zeleniny, podávajte so...

Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...