Sviečkovica na ázijský spôsob

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 26. júna 2015
Sviečkovica na ázijský spôsob
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
4 strúčiky
400 g
100 ml
60 ml
60 ml
200
podľa potreby
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Tekvicu očistíme a vyberieme semienka. Potrieme olejom a dáme piecť na 15 minút do rúry. Medzitým nakrájame sviečkovicu na tenké pásiky. Šalotku a cesnak nasekáme najemno.

  2. 2


    Upečenú tekvicu nakrájame na pásiky. Vo woku rozpálime olej, pridáme šalotku a cesnak. Krátko osmažíme a pridáme mäso. Na prudkom ohni restujeme asi minútu.

  3. 3


    Mäso vyberieme a do woku vložíme tekvicu spolu s nasekaným čili. Podlejeme vývarom, pridáme sójovú a ustricovú omáčku, 3 minúty povaríme, pridáme natrhané listy bazalky a mäso. Všetko spolu prehrejeme a podávame s jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: