Sviečkovica na ázijský spôsob
Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 26. júna 2015
souschef hotela Mikado v Nitre, 26. júna 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a vyberieme semienka. Potrieme olejom a dáme piecť na 15 minút do rúry. Medzitým nakrájame sviečkovicu na tenké pásiky. Šalotku a cesnak nasekáme najemno.- 2
Upečenú tekvicu nakrájame na pásiky. Vo woku rozpálime olej, pridáme šalotku a cesnak. Krátko osmažíme a pridáme mäso. Na prudkom ohni restujeme asi minútu.- 3
Mäso vyberieme a do woku vložíme tekvicu spolu s nasekaným čili. Podlejeme vývarom, pridáme sójovú a ustricovú omáčku, 3 minúty povaríme, pridáme natrhané listy bazalky a mäso. Všetko spolu prehrejeme a podávame s jazmínovou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu