Pečený chrbát na teplých šalátoch
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 kg (chrbát) |
|
200 ml |
|
1 pl |
|
2 strúčiky |
|
10 g |
|
3 g |
|
50 g |
|
|
|
60 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
150 ml |
|
Zemiakový šalát: | |
500 g |
|
1 pl |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
75 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Kapustový šalát: | |
50 g |
|
1 ks |
|
1/2 hlávky |
|
1 čl |
|
1/8 l |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a dáme na 20 minút napariť. Z olivového oleja, horčicového chrenu, cesnaku, majoránu a rasce pripravíme marinádu, ktorou mäso ponatierame. Osolíme a okoreníme ho. Potom ho vložíme do rúry na 150 °C a pečieme domäkka. Štyri kotlety obalíme a vypražíme zvlášť.
- 2
Kapustový šalát: Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ich. Všetko aj s kapustou a rascou premiešame. Ocot rozmiešame v polovici vody so soľou a korením. Prevaríme a nálevom prelejeme kapustu. Necháme odstáť.
- 3
Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Rozmiešame horčicu a olej a zmes vmiešame do zemiakov. Jemne nakrájanú cibuľu vo vývare povaríme a dochutíme octom a korením. Marinádou prelejeme zemiaky, premiešame a necháme ich nasať nálev.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu