Pečený chrbát na teplých šalátoch
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 1 kg (chrbát) |
|
| 200 ml |
|
| 1 pl |
|
| 2 strúčiky |
|
| 10 g |
|
| 3 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 60 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| Zemiakový šalát: | |
| 500 g |
|
| 1 pl |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 75 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kapustový šalát: | |
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 hlávky |
|
| 1 čl |
|
| 1/8 l |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a dáme na 20 minút napariť. Z olivového oleja, horčicového chrenu, cesnaku, majoránu a rasce pripravíme marinádu, ktorou mäso ponatierame. Osolíme a okoreníme ho. Potom ho vložíme do rúry na 150 °C a pečieme domäkka. Štyri kotlety obalíme a vypražíme zvlášť.
- 2
Kapustový šalát: Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ich. Všetko aj s kapustou a rascou premiešame. Ocot rozmiešame v polovici vody so soľou a korením. Prevaríme a nálevom prelejeme kapustu. Necháme odstáť.
- 3
Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Rozmiešame horčicu a olej a zmes vmiešame do zemiakov. Jemne nakrájanú cibuľu vo vývare povaríme a dochutíme octom a korením. Marinádou prelejeme zemiaky, premiešame a necháme ich nasať nálev.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu