Pečený chrbát na teplých šalátoch

Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Pečený chrbát na teplých šalátoch
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg (chrbát)
200 ml
1 pl
2 strúčiky
10 g
3 g
50 g
60 g
2 ks
100 g
150 ml
Zemiakový šalát:
500 g
1 pl
50 ml
50 ml
75 g
100 ml
Kapustový šalát:
50 g
1 ks
1/2 hlávky
1 čl
1/8 l




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a dáme na 20 minút napariť. Z olivového oleja, horčicového chrenu, cesnaku, majoránu a rasce pripravíme marinádu, ktorou mäso ponatierame. Osolíme a okoreníme ho. Potom ho vložíme do rúry na 150 °C a pečieme domäkka. Štyri kotlety obalíme a vypražíme zvlášť.

  2. 2

    Kapustový šalát: Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ich. Všetko aj s kapustou a rascou premiešame. Ocot rozmiešame v polovici vody so soľou a korením. Prevaríme a nálevom prelejeme kapustu. Necháme odstáť.

  3. 3

    Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Rozmiešame horčicu a olej a zmes vmiešame do zemiakov. Jemne nakrájanú cibuľu vo vývare povaríme a dochutíme octom a korením. Marinádou prelejeme zemiaky, premiešame a necháme ich nasať nálev.

Diskusia k receptu

rulik
to sa ľudia boja aj okomentovať...

kukulienka71
Ten zemiakový šalát je na vyššej úrovni,keďže cibuľa sa varí vo vývare,to musím vyskúšať.Zrejme zemiakový šalát sa podáva k vyprážanej kotlete a kapustový k pečenému mäsu.No a to servírovanie!Darmo,takto varia profíci,5*
jozef57
Podľa veľkosti súdim, že použité mäsko je s kožou a z menšieho prasaťa tak cca 25-40 kg (živej váhy) alebo sa mýlim ?
timara
wow, tak to už hej :) len kde zohnať taký pekný kúsok mäsa. . .