Indické krupicové placky s kuracinou

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej, 5. októbra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Indické krupicové placky s kuracinou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie stehná osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme indické korenie tandori, opekáme v panvici na oleji asi 10 minút. Rúru rozohrejeme na 80 °C a vložíme do nej opečené stehná.

  2. 2

    Indické placky: Krupicu zmiešame s asi 400 ml vody a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Necháme ho 20 minút odležať. Nakrájanú jarnú cibuľku a paradajky jemne opečieme v panvici na oleji, pridáme cesnak, rímsku rascu, horčicové semienka a čili, všetko jemne opečieme a pridáme do cesta, z ktorého potom na oleji upečieme placky s priemerom asi 12 cm.

  3. 3

    Placky podávame s opečenými kuracími stehnami a ľubovoľným čerstvým šalátom, ktorý môžeme dochutiť napríklad tekvicovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist