Indické krupicové placky s kuracinou
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej, 5. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej, 5. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme indické korenie tandori, opekáme v panvici na oleji asi 10 minút. Rúru rozohrejeme na 80 °C a vložíme do nej opečené stehná.
- 2
Indické placky: Krupicu zmiešame s asi 400 ml vody a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Necháme ho 20 minút odležať. Nakrájanú jarnú cibuľku a paradajky jemne opečieme v panvici na oleji, pridáme cesnak, rímsku rascu, horčicové semienka a čili, všetko jemne opečieme a pridáme do cesta, z ktorého potom na oleji upečieme placky s priemerom asi 12 cm.
- 3
Placky podávame s opečenými kuracími stehnami a ľubovoľným čerstvým šalátom, ktorý môžeme dochutiť napríklad tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale placky neznam. Priste budou, libej se mi.