Indické krupicové placky s kuracinou

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej, 5. októbra 2016
Indické krupicové placky s kuracinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g bez kostí
300 g
2 ks
2 ks
2 strúčiky
1 ks malá
2 KL
2 KL
20 ml
 ľubovoľný
 na šalát




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme indické korenie tandori, opekáme v panvici na oleji asi 10 minút. Rúru rozohrejeme na 80 °C a vložíme do nej opečené stehná.

  2. 2

    Indické placky: Krupicu zmiešame s asi 400 ml vody a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Necháme ho 20 minút odležať. Nakrájanú jarnú cibuľku a paradajky jemne opečieme v panvici na oleji, pridáme cesnak, rímsku rascu, horčicové semienka a čili, všetko jemne opečieme a pridáme do cesta, z ktorého potom na oleji upečieme placky s priemerom asi 12 cm.

  3. 3

    Placky podávame s opečenými kuracími stehnami a ľubovoľným čerstvým šalátom, ktorý môžeme dochutiť napríklad tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Tak prezrad aj menej znalym a nezijucim v Indii, co sa vlastne na nich nepodarilo. Co a ako robit inak ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia