Ružičkový kel v mletom mäse fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. septembra 2014

Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch...niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu ..tie, ktoré dozrejú až pred príchodom zimy, zvyknem nechať Zobraziť celý popisEšte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch...niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu ..tie, ktoré dozrejú až pred príchodom zimy, zvyknem nechať na poli a zbieram ich aj vtedy, keď vonku sype sneh...zopár maličkých som zase obrala a použila v mletom mäse..veľmi chutné...

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
400 g
 podľa chuti
štipka
2
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla, osušila, pokrájala a na elektrickom mlynčeku pomlela spolu aj s cesnakom..osolila, okorenila, pridala rascu celú vajcia a zmiesila som to všetko spolu..ružičky kelu som hodila na niekoľko minút do vriacej vody, do ktorej som dala sódu bikarbonu, aby nestratili farbu..z masy som robila fašírky, do stredu som vložila vychladnutý kel a guľku som zatvorila..

    Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do maličkej rajničky som dala zohriať bravčovú masť...dala som veľa masti, aby guľka nesadla na dno a a by sa jej tvar nezdeformoval pri pečení...na slabšom plameni som ich vyprážala pomaly, aby sa dobre prepiekli..

    Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypražené som vybrala a nechala vychladiť, aby sa mi dali prezezať...pokiaľ sa piekli guľky, ošúpala som si zemiaky, dala uvariť...uvarené som scedila a posypala petržlenovou vňaťkou..

    Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotový obed, ktorý bol veľmi rýchle uvarený som naložila na taniere...podávala s varenými zemiakmi a zeleninou zo záhrady..prajem vám dobrú chuť..

    Ružičkový kel v mletom mäse (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
***** chutná, voňavá nádhera, ktorou si u mňa, milá @izabella929 po všetkých stránkach vysoko zabodovala!
kukulienka71
kel s mletým mäsom je veľmi chutný, videla som už takéto plnené guľky, aj to vyzerá aj chutí iste dobre.
tiginko
u nás obľúbené fašírky v keli zmenené na kel vo fašírke :-) dobrý nápad Izka
denyany
Ach, toto musí byť dobré! Len u nás mám kel rada len ja. No ale keď nabudúce budem robiť fašírku, pre seba si tam nejaký kel prepašujem:-) .
rea1
akurát včera som na trhu obzerala ružičkový kel. ten mám rada, ešte radšej ako "normálny" kel. robievam kelový list plnený fašírkovou zmesou (lebo podľa mňa má byť kel plnený fašírkovou zmesou a kapustný list plnený zmesou ako plnená paprika, t.j. s ryžou. a nikto mi to zatiaľ nedokázal vyhovoriť. :-) tak, ako marhuľové knedle majú byť posypané strúhankou a slivkové makom. ten človek, čo býva v mojej hlave tvrdí, že tak je to správne, tak to má byť. :-)) ). tvoj recept sa mi naozaj páči, určite ho spravím a ako prílohu si k tomu spravím ružičkový kel dusený s cibuľou a cesnakom, lebo kelu nikdy nie je dosť. :-)) aj fotky vyzerajú, povedala by som, priam chrumkavo.
izabella929
@sracz...tvoje milé slová ma potešili.-)@kukulienka71... úhádla si, veľmi chutná kombinácia.-)@tiginko....ob čas treba skúšať nové veci aj naopak...chutilo nám.-)@denyany...chutn á kombinácia...verím, že ti bude chutiť.-)@iva2111...pote šila si ma.-)@real1..fant ázii sa medze nekladú..treba skúšať rôzne chute a kombinácie...na trhu je teraz veľa chutnej zeleninky...) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia