
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Hubatej mäsové buchty
Je to veľmi úsporný recept z vareného mäsa z polievky. Ľúbili ich moje deti a teraz...

Batátovo– oštiepkový závin s panenkou
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý nastrúhame uvarené batáty, na kocky nakrájaný oštiepok,...

Kačka so strúhankou
Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti,...

Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.

Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.

Srnčie tournedos
Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Morčacie prsty v pikantnom plášti s dipom z plesnivého syra
Z morčacích pŕs narežeme prsty, osolíme a obalíme v múke vajciach a strúhanke do ktorej sme...

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...

Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát...

Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou
Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

Doúdenie slaninky a klobások
Slaninu a klobásu zavesiť na mriežku a dať údiť do vačšieho hrnca. Na spodok hrnca...

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Zapečené syrové knedličky na bravčovom
... ale nám ho dnes napadlo, zima je tu a tych 40 cm snehu za noc...

Murgh Makhanwala
Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie...

Plnené conchiglioni s tekvicou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...