Steak na tekvicových hranolčekoch

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 12. októbra 2016
Steak na tekvicových hranolčekoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 kg
4 g
100 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso: Z hovädzej sviečkovice odkrojíme steaky tak, aby vznikli asi 200 g porcie. Okoreníme a dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu s olivovým olejom. Steaky opečieme zo všetkých strán a grilujeme podľa chuti a želania (krvavý, medium, prepečený).

  2. 2

    Po tepelnej úprave steaky obalíme v nasekanej petržlenovej vňati a v sezame. Nakoniec osolíme.

  3. 3

    Hranolčeky: Muškátovú tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na hranolčeky, tie obalíme v panko strúhanke a vyprážame v oleji pri teplote 150 °C. Po vypražení osolíme.
    Sépiová soľ: Hrubozrnnú morskú soľ zamiešame so sépiovým farbivom. Používame najmä ako dekoráciu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Marikafil (13.10.2016 09:26)

Panko strúhanka je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.
Zdroj:  sushimushi.sk
1x robo79
...impozantné jedlá podávate v tom Impozante..
idem kuknúť na mapu-kde to vlastne ste..:-)
Velmi pekne, tiez som pozrela, kde to presne ste. Tu sepiovu farbu mam, pouzijem ju tiez na tu sol a necham ju poriadne vysusit, aby ju nebolo citit rybacinou.