Steak na tekvicových hranolčekoch
Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 12. októbra 2016
z hotela Impozant**** vo Valči, 12. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso: Z hovädzej sviečkovice odkrojíme steaky tak, aby vznikli asi 200 g porcie. Okoreníme a dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu s olivovým olejom. Steaky opečieme zo všetkých strán a grilujeme podľa chuti a želania (krvavý, medium, prepečený).
- 2
Po tepelnej úprave steaky obalíme v nasekanej petržlenovej vňati a v sezame. Nakoniec osolíme.
- 3
Hranolčeky: Muškátovú tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na hranolčeky, tie obalíme v panko strúhanke a vyprážame v oleji pri teplote 150 °C. Po vypražení osolíme.
Sépiová soľ: Hrubozrnnú morskú soľ zamiešame so sépiovým farbivom. Používame najmä ako dekoráciu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
idem kuknúť na mapu-kde to vlastne ste..:-)
Panko strúhanka je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.
Zdroj: sushimushi.sk