Vidiecky zapekaný nákyp
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 11. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 11. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie kocky.
- 2
Opražíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú ešte orestujeme. Túto zmes pridáme do pokrájaných zemiakov a všetko jemne premiešame. Dáme na vymastený plech a zapečieme v rúre pri 190 oC asi 20 minút. Plech vyberieme a navrch nakrájame na plátky pivný syr. Dáme ešte na päť minút zapiecť.
- 3
Podávame s čerstvými zeleninovými šalátmi, zapíjať môžeme kyslým mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu