Vidiecky zapekaný nákyp

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 11. septembra 2012
Vidiecky zapekaný nákyp
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3500 g
500 g
800 g
80 g
2 g
500 g (romadur)




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie kocky.

  2. 2

    Opražíme slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú ešte orestujeme. Túto zmes pridáme do pokrájaných zemiakov a všetko jemne premiešame. Dáme na vymastený plech a zapečieme v rúre pri 190 oC asi 20 minút. Plech vyberieme a navrch nakrájame na plátky pivný syr. Dáme ešte na päť minút zapiecť.

  3. 3

    Podávame s čerstvými zeleninovými šalátmi, zapíjať môžeme kyslým mliekom.

Diskusia k receptu

arasidka
ja by som si k tomu " švacla" chutnú surovú kyslú kapustu. že MNAM!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia