Prekladané fazuľové struky

abend - bez fotkyabend, 12. júla 2011

Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako večera s Večerníkom. Vyskúšala som, v našej rodine Zobraziť celý popisRecept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako večera s Večerníkom. Vyskúšala som, v našej rodine je obľúbený.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 gr
300 gr
100 gr
1 dcl
3 ks
 trochu
 na vysypanie pekáča
  na zahustenie
 na vymastenie misy




Postup

  1. 1

    Fazuľové struky očistíme a uvaríme v slanej vode do mäkka. Mäso zomelieme,osolíme, na oleji alebo masti osmažíme na cibuľke, zalejeme smotanou a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Jenskú misu, alebo iný pekáč vymažeme masťou, alebo olejom a posypeme strúhankou. Na dno misy položíme polovicu fazuľových strukov, na to rozložíme udusené mäso a napokon druhú polovicu fazuľových strukov.

  3. 3

    Tri celé vajíčka dobre rozmiešame s troškou múky, pridáme soľ a mlieko, ešte dobre vymiešame a vylejeme na fazuľové struky. Upečieme v rúre do červena. Ako príloha sú vhodné dusené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

abend
@valeri , teší ma, že sa Ti recept páči, budem rada keď vám aj bude chutiť.
evanaaa
Zaujímavé, ešte ma nenapadlo lúsky takto použiť.
Abend, aj ja som si vystrihovala " Večera z Večerníkom", dokonca ich ešte mám, tie výstrižky, vždy tam bolo niečo jednoduché, rýchle.
abend
@evanaaa , myslím, že vtedy boli tie recepty jednoduchšie a hlavne boli to jedlá ktoré sa dali zjesť a boli chutné.Takže listuj v starých receptoch a prihoď niečo na Varechu, budem sa tešiť.
kata50
Chutný recept. Takto som fazuľku ešte nerobila - teda vyskúšam:-))
helca103
fazulku môžem na všetky spôsoby takže určite vyskúšam
abend
kata50, tancotanka,helca 103,zinajda vidím, že máme rovnako mlsné papuľky, budem rada, keď vám bude takto pripravená fazuľka chutnať.
rolfynka
chen sa ti abend podakovat za dobry recept dnes sme ho mali na obed je vynikajuci
abend
@rolfynka , ospravedlňujem sa, že sa ozývam až dnes, bola som minulý týždeň s vnučkou na dovolenke, som rada, že vám mnou poslaný recept chutnal. Praje pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia