Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako večera s Večerníkom. Vyskúšala som, v našej rodine Zobraziť celý popisRecept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako večera s Večerníkom. Vyskúšala som, v našej rodine je obľúbený.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 gr |
|
300 gr |
|
100 gr |
|
1 dcl |
|
3 ks |
|
trochu |
|
|
|
na vysypanie pekáča |
|
na zahustenie |
|
na vymastenie misy |
|
Postup
-
1
Fazuľové struky očistíme a uvaríme v slanej vode do mäkka. Mäso zomelieme,osolíme, na oleji alebo masti osmažíme na cibuľke, zalejeme smotanou a udusíme do mäkka.
- 2
Jenskú misu, alebo iný pekáč vymažeme masťou, alebo olejom a posypeme strúhankou. Na dno misy položíme polovicu fazuľových strukov, na to rozložíme udusené mäso a napokon druhú polovicu fazuľových strukov.
- 3
Tri celé vajíčka dobre rozmiešame s troškou múky, pridáme soľ a mlieko, ešte dobre vymiešame a vylejeme na fazuľové struky. Upečieme v rúre do červena. Ako príloha sú vhodné dusené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Abend, aj ja som si vystrihovala " Večera z Večerníkom", dokonca ich ešte mám, tie výstrižky, vždy tam bolo niečo jednoduché, rýchle.