Foto: bejgi
Nedeľný obed...niečo ľahšie po sviatkoch :)
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
1 kg /prsia/ |
|
1 kg |
|
2 ks, a zelená čerstvá |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 sáčok |
|
1 PL |
|
300 g |
|
Príloha: | |
1 kg veľké |
|
100 g |
|
3 vetvičky |
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Hydinové mäsko pokrájame na ľubovoľné pásiky, kocky... pridáme korenie, cukor, olivový olej.
-
2
Marinované mäso dáme na rozohriatu panvicu cca 15 min. necháme podusiť, pridáme červenú /zelenú/ papriku,cibuľu pór a na koniec udusenú zelenú fazuľku.
-
3
Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a rukolu /pridá chuť slaninky:)/
-
4
Medzi tým si pripravíme prílohu, zemiaky, očistíme, narežeme na plátky /veľké/ pridáme petržlenovú vňatku, rozmarín, cibuľku a olej /poriadne premiešame/
-
5
a dáme zapiecť do trúby.
-
6
a môžeme obedovať :)
Diskusia k receptu