Hornozemplínska baraninová jucha

František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 9. februára 2014
Hornozemplínska baraninová jucha
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, Zobraziť celý popisNiečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, ale mimoriadne dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
200 g
300 g
200 ml (alebo smotana)
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky, orestujeme na cibuľovom základe, pridáme očistenú na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, roztlačený cesnak, soľ, korenie a podlejeme vodou.

  2. 2

    Keď je mäso uvarené, vývar okyslíme kyslým mliekom alebo smotanou. Mlieko alebo smotanu pridáme do polievky, až keď je trochu vychladnutá, ale nie studená. V horúcej polievke by sa mlieko zrazilo.

Diskusia k receptu

frezia
Toto jedlo moze byt velmi dobre. Vyskusam s jahnacinou.
marianne
perfektna!! to kysle milieko ma tam prekvapkalo trosku,ale preco nie...baranina,jahnacina,vyborne