Hornozemplínska baraninová jucha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 9. februára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, Zobraziť celý popisNiečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, ale mimoriadne dobré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kocky, orestujeme na cibuľovom základe, pridáme očistenú na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, roztlačený cesnak, soľ, korenie a podlejeme vodou.
- 2
Keď je mäso uvarené, vývar okyslíme kyslým mliekom alebo smotanou. Mlieko alebo smotanu pridáme do polievky, až keď je trochu vychladnutá, ale nie studená. V horúcej polievke by sa mlieko zrazilo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu