Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 31. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje. Toto ľahké mäsko sa dá rýchlo upiecť, grilovať, dusiť. My však Zobraziť celý popisHydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje. Toto ľahké mäsko sa dá rýchlo upiecť, grilovať, dusiť. My však z neho najradšej pripravujeme roládky a závitky. Storakými plnkami totiž vzniká vždy iné originálne jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme ricottu, olúpané opražené posekané mandle, posekanú koriandrovú vňať a očistenú špargľu nakrájanú na menšie kúsky. Naplnené plátky zvinieme do roládiek, položíme na vymastený plech a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- 2
Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame a dáme variť spolu s mliekom a so soľou. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme maslom a pridáme čerstvý najemno nasekaný koriander.
- 3
Na tanier kladieme mrkvové pyré, prekrojenú kuraciu roládu a nakoniec prelejeme horúcim maslom.
Tiež kuracia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu