Kuracia roláda
Kuracia roláda

Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 31. júla 2017
Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje. Toto ľahké mäsko sa dá rýchlo upiecť, grilovať, dusiť. My však z neho najradšej pripravujeme roládky a závitky. Storakými plnkami totiž vzniká vždy iné originálne jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 bal
100 ml
1 zväzok
4 ks
50 g
150 g
1 kg
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme ricottu, olúpané opražené posekané mandle, posekanú koriandrovú vňať a očistenú špargľu nakrájanú na menšie kúsky. Naplnené plátky zvinieme do roládiek, položíme na vymastený plech a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.

  2. 2

    Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame a dáme variť spolu s mliekom a so soľou. Uvarenú mrkvu rozmixujeme, zjemníme maslom a pridáme čerstvý najemno nasekaný koriander.

  3. 3

    Na tanier kladieme mrkvové pyré, prekrojenú kuraciu roládu a nakoniec prelejeme horúcim maslom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre