Karí kokosová ryža s krevetami
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
220 g |
|
400 ml (plechovka) |
|
1 PL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
1 strúčik |
|
0,5 ks |
|
8 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
- 2
V hrnci rozpustíme lyžicu arašidového oleja a opečieme na nej cesnak. Pridáme ryžu, krátko ju opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. Ryžu dochutíme červenou karí pastou, kurkumou a štipkou himalájskej soli. Všetko dobre premiešame, privedieme do varu, prikryjeme a 15 minút necháme pri nízkej teplote uvariť. V prípade potreby pridáme vodu, aby sa ryža nenalepila na hrniec.
- 3
Vo woku rozpálime lyžicu arašidového oleja a pripravíme na ňom krevety. Občas premiešame až kým budú do chrumkava upečené.
- 4
Ryžu a krevety podávame ozdobené plátkami uhorky.
- 5
Shan'shi Tip: Pre ozvláštnenie chuti je možné krevety si zvlášť namáčať v miske so sladkou čili omáčkou, pikantnou čili omáčkou alebo thajskou čili omáčkou a cesnakom.
Tiež ryža:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu