Karí kokosová ryža s krevetami
Foto: shanshi
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
- 2
V hrnci rozpustíme lyžicu arašidového oleja a opečieme na nej cesnak. Pridáme ryžu, krátko ju opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. Ryžu dochutíme červenou karí pastou, kurkumou a štipkou himalájskej soli. Všetko dobre premiešame, privedieme do varu, prikryjeme a 15 minút necháme pri nízkej teplote uvariť. V prípade potreby pridáme vodu, aby sa ryža nenalepila na hrniec.
- 3
Vo woku rozpálime lyžicu arašidového oleja a pripravíme na ňom krevety. Občas premiešame až kým budú do chrumkava upečené.
- 4
Ryžu a krevety podávame ozdobené plátkami uhorky.
- 5
Shan'shi Tip: Pre ozvláštnenie chuti je možné krevety si zvlášť namáčať v miske so sladkou čili omáčkou, pikantnou čili omáčkou alebo thajskou čili omáčkou a cesnakom.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu