Kurča odkukané od @Kimlo

frezia68 - fotkafrezia68, 24. apríla 2013
Kurča odkukané od @Kimlo
Foto: frezia68

Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy,keď som robievala.....Nič nové pod slnkom a ešte som aj pripálila kôrku,nuž ho pridávam na výstrahu :-)))

3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks
Dressing na šalát:
1 ks
2 lyžice
1 strúčik
1 - 2 lyžice
1 lyžička
Šalát:
100 g
5 ks
5 ks
1/2 ks
2 ks
Plnka:
11/2 ks
2 ks
20 g
1/2 ks
2 - 3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nerobila som celé kurča ( nemá kto zjesť ),ale len stehná,ktoré som dala do marinády našej obľúbenej s medom a kečupom.....ale každý má svoju obľúbenú,nebudem písať,veď aj @kimlo pridal svoju.Nechala som v marináde asi 2 hod. a medzi tým som pripravila plnku:Rožky pokropila mliekom(nechcela som rozmočiť,plnka má byť hustejšia),slaninu nakrájala na drobno,vysmažila,pridala trocha novej cibuľky a pridala vlažnú k plnke,pridala vajíčka,papriku nakrájanú na ozdobu,vňať ptržlenu,soľ,MČK a každý pridá,čo mu chutí.

  2. 2

    Naplnila som stehná a dala do vrecka,ktoré som popichala pred vložením do rúry 4-5X ihlou.

    Kurča odkukané od @Kimlo - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som dala len šalát,lebo najmä hlávkový je u nás tak obľúbený,že aj bez zálievky,či dressingu ho chrúmame ako zajace...

    Kurča odkukané od @Kimlo - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som asi 70 min.,ale to bolo veľa,lebo kôrka bola pripečená viac,ako som chcela.Čo už? Keď sa darí,tak sa darí........:-))) ,ale mäkkučké a šťavnaté. Takže porcované kurča stačí asi 50 min.My obyčajne kožu nejeme,takže sme ani teraz nejedli.Ale ak upečiete do zlata,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Kurča odkukané od @Kimlo - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
...absolutná "lakokocinka" aj s "pripečenu čarnu skurku"! Pokiaľ má niekto výhrady, nech mi to pošle na dobierku! Ja si už s tým milerád poradím! Mne sa to Tvoje "pečkuchtenie" @frezia68 milá, veľmi páči!
Vážne nejete kožu z pečeného kuraťa? Pre nás je to pochúťka, hoci inak kura deriem ako zajaca už za surova a koža ide nekompromisne do odpadu. Len tá na tom pečenom je výnimka......
Aj tento recept je super , ale kimlove kura nepotrebovalo plastiku.
To malo riadné stehniská aj bez vypchávok. Ale určite aj tvoje
bolo šťavnaté , mäkučké a chutné.

Pridaj komentár k receptu: