Foto: frezia68
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy,keď som robievala.....Nič nové pod slnkom a ešte som aj pripálila kôrku,nuž ho pridávam Zobraziť celý popisKurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy,keď som robievala.....Nič nové pod slnkom a ešte som aj pripálila kôrku,nuž ho pridávam na výstrahu :-)))
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
3 ks |
|
Dressing na šalát: | |
1 ks |
|
2 lyžice |
|
1 strúčik |
|
1 - 2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
Šalát: | |
100 g |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
Plnka: | |
11/2 ks |
|
2 ks |
|
20 g |
|
1/2 ks |
|
2 - 3 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nerobila som celé kurča ( nemá kto zjesť ),ale len stehná,ktoré som dala do marinády našej obľúbenej s medom a kečupom.....ale každý má svoju obľúbenú,nebudem písať,veď aj @kimlo pridal svoju.Nechala som v marináde asi 2 hod. a medzi tým som pripravila plnku:Rožky pokropila mliekom(nechcela som rozmočiť,plnka má byť hustejšia),slaninu nakrájala na drobno,vysmažila,pridala trocha novej cibuľky a pridala vlažnú k plnke,pridala vajíčka,papriku nakrájanú na ozdobu,vňať ptržlenu,soľ,MČK a každý pridá,čo mu chutí.
- 2
Naplnila som stehná a dala do vrecka,ktoré som popichala pred vložením do rúry 4-5X ihlou.
- 3
Ako prílohu som dala len šalát,lebo najmä hlávkový je u nás tak obľúbený,že aj bez zálievky,či dressingu ho chrúmame ako zajace...
- 4
Piekla som asi 70 min.,ale to bolo veľa,lebo kôrka bola pripečená viac,ako som chcela.Čo už? Keď sa darí,tak sa darí........:-))) ,ale mäkkučké a šťavnaté. Takže porcované kurča stačí asi 50 min.My obyčajne kožu nejeme,takže sme ani teraz nejedli.Ale ak upečiete do zlata,tak DOBRÚ CHUŤ !
- 2
To malo riadné stehniská aj bez vypchávok. Ale určite aj tvoje
bolo šťavnaté , mäkučké a chutné.