
Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...

Kuracia roláda
Kuře si již lehce vykostíte podle nedávno vloženého receptu a já se s vámi rád podělím a...

Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly
Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak...

Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...

Bravčové čudo v zemiakovej placke
Na tento recept som narazil úplnou náhodou. Začul som ho na zastávke autobusu, skúsil som...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Paprčkový guláš
Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak...

Zemiaková ryža
Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej...

Ázijská kačica
Tento recept patri k oblubenym jedlam nasej dcerky, nie kazdy tyzden samozrejme, ale raz za...

Placka k Placke - Obzerance
Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo...

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...

Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...

Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Pikantné krevety s bylinkami
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je...

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

Plnená teľacia hruď
Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku. Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne (...