Fazuľovica so srnčím mäsom
Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 9. marca 2015
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 9. marca 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60-90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
1 vetvička |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
150 g namočená cez noc |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
Na chlebík: | |
150 g |
|
75 ml |
|
80 g uvarený a nastrúhaný |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
na potretie |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu urestujeme do polomäkka, pridáme na menšie kocky nakrájané pliecko, rascu, mletú papriku a namočenú fazuľu.
- 2
Zmes zalejeme vývarom a varíme, kým mäso a fazuľa nie sú mäkké. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Chlebík: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, potom rozdelíme cesto na 4 rovnaké časti, vložíme do vymastených formičiek, necháme chvíľu podkysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu