Fazuľovica so srnčím mäsom

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 9. marca 2015
Fazuľovica so srnčím mäsom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
1 vetvička
100 g
3 strúčiky
150 g namočená cez noc
200 g
1 PL
1 ČL
Na chlebík:
150 g
75 ml
80 g uvarený a nastrúhaný
10 g
1 ČL
2 ks
 na potretie
 štipka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu urestujeme do polomäkka, pridáme na menšie kocky nakrájané pliecko, rascu, mletú papriku a namočenú fazuľu.

  2. 2

    Zmes zalejeme vývarom a varíme, kým mäso a fazuľa nie sú mäkké. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Chlebík: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, potom rozdelíme cesto na 4 rovnaké časti, vložíme do vymastených formičiek, necháme chvíľu podkysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme pri 180 °C.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Neviem, za ako dlho sa uvarí srnčie mäso, ale ak sa pridá k zelenine dokonca polomäkkej, tak kým sa udusí domäkka, ozaj bude zo zeleniny kaša, ako je aj v komente predo mnou, takže postupovala by som inak. Zeleninu, okrem fazule tam ani nevidím......polievka zato môže byť ale chutná, len tie postupy......

Pridaj komentár k receptu: