Fazuľovica so srnčím mäsom
Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 9. marca 2015
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 9. marca 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60-90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 vetvička |
|
| 100 g |
|
| 3 strúčiky |
|
| 150 g namočená cez noc |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na chlebík: | |
| 150 g |
|
| 75 ml |
|
| 80 g uvarený a nastrúhaný |
|
| 10 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ks |
|
| na potretie |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu urestujeme do polomäkka, pridáme na menšie kocky nakrájané pliecko, rascu, mletú papriku a namočenú fazuľu.
- 2
Zmes zalejeme vývarom a varíme, kým mäso a fazuľa nie sú mäkké. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Chlebík: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, potom rozdelíme cesto na 4 rovnaké časti, vložíme do vymastených formičiek, necháme chvíľu podkysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu