Bravčová panenka plnená pórom
Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle. Dobre chutí i vyzerá za studena.
Rýchla krkovička na pive
Vynikajúci obed či večera pre celú rodinu. Našu marinovanú krkovičku odporúčame podávať s chlebíkom, feferónkami...
Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...
Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...
Šošovicovica
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú...
Veľkonočná Panenka v závoji a všeličo iné
Tento recept sa u nás robil vždy na zabíjačku. Urobili sa dve šišky, jedna k...
Pasta con pollo e funghi
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých...
Kaukazský kapor
Tento recept som našla na internete, celkom ma zaujal, tak som ho vyskúšala. Určite som...
Kuracie „tacos“
Kukuričné placky: Všetky suroviny zmiešame dohromady, z cesta vytvarujeme guľôčky (približne 40 g) a cez papier na...
Kura na grécky spôsob
Zas sa mi zdalo, že by sme mohli mať kuriatko na nový spôsob... v jednom časáku...
Pikantné rybacie fašírky
Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som...
Domáca pečeňová paštéta
Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...
Mäsové guľôčky v hubovej omáčke
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup....
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
Pečené plnené zemiaky ako kvetinka
Mala som ešte kúsok kuracích pŕs od nedele, tak som experimentovala.
Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...
Boršč
Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, ...
Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Už jste vyzkoušeli šafrán? Můžete začít třeba touto omáčkou . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....
Zbojnícke pirohy s kyslou smotanou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Kyslú kapustu...
Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...
Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Kuracie stehná à la čo kuchyňa dala
Opäť som improvizovala, doma len kuracie stehná a baby zemiaky. Bývame ďalej od mesta, ...
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...
Domáca vínna klobása
Vinnou klobásu máme doma velice rádi, ale protože bydlíme na odlehlé malé vesničce, dostaneme ji...