
Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Kuracie prsia v jogurte
Jogurt, čierne korenie, nastrúhaný zázvor, olivový olej, nastrúhaný cesnak, chilli premiešať v...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom
Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava...

Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.

Morčacia dusená šunka
Dobrá šunka nikdy nie je zlá ... sa hovorí :) A keď si ju urobíme doma,...

Grilované krídielka s hokaido
Mala som naložené krídla, že ich dám do rúry ugrilovať. Chvíľu predtým sme boli...

Slaný kysnutý koláč s cibuľkou a šunkou
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pridáme olej, ...

Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...

Pizza slimáky z langošového cesta
Ak vám zvýši langošové cesto v chladničke, môžete upiecť pizza slimáky....

Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...

Cordon Bleu á la Papa
Toto je obľúbené jedlo môjho ocina. A tak si ho aj sám uvaril. A ja...

Zapečené kuracie prsia s broskyňou
Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň...

Pečené Buffalo kuracie krídelká
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími...

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Bravčová panenka v zemiakovo-jogurtovom cestíčku
Dnešný slniečkový deň, skvelé jedlo z bravčovej panenky v cestíčku.

Zemiakový prívarok s guličkami čo dom dal
Som " škrečkovadlo" t. j odkladám všetko, čo sa mi môže hodiť. Dnes sme mali...

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...

Bravčová panenka plnená pórom
Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle. Dobre chutí i vyzerá za studena.

Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....

Marinované kuracie rezančeky
V piatok tu bolo toľko snehu, že som sa nedostala na nákup, tak som bola...

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Pizzové slimáčiky
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme ho, preložíme na alobal. Natrieme ho taveným syrom, polejeme trochou kečupu...

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....