Králičia roláda s hubami na mrkvovom pyré
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 2. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Najskôr nakrájame nadrobno malú cibuľu a namočíme sušené huby. Cibuľu opražíme dozlatista, pridáme huby, premiešame a pridáme medvedí cesnak, ktorý pražíme 2 minúty. Celú masu rozmixujeme.
- 2
Králičí chrbát vykostíme, osolíme a naplníme ho zmesou medvedieho cesnaku a húb. Potom ho zrolujeme a zabalíme do alobalu. Rolku dáme variť do osolenej vody na 20 minút. Mrkvu očistíme, uvaríme domäkka, rozmixujeme a ochutíme soľou, cukrom a maslom.
- 3
Quinou uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Králičie kosti opečieme v hrnci dozlatista, pridáme jednu pokrájanú mrkvu, cibuľu a pražíme ďalších 5 minút. Potom zalejeme bielym vínom. Víno necháme vyprchať a potom zalejeme kuracím vývarom. Varíme 30 minút, precedíme, zredukujeme na omáčku a dokončíme kockou masla, ktorú vmiešame do omáčky. Hráškové struky varíme 2 minúty v slanej vode.
Tiež králičia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu