Králičia roláda
Králičia roláda

Králičia roláda s hubami na mrkvovom pyré

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 2. apríla 2018
Králičia roláda s hubami na mrkvovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

2 ks
200 g
20 g
2 ks
1 kg
100 g
200 g
100 ml
70 g
700 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr nakrájame nadrobno malú cibuľu a namočíme sušené huby. Cibuľu opražíme dozlatista, pridáme huby, premiešame a pridáme medvedí cesnak, ktorý pražíme 2 minúty. Celú masu rozmixujeme.

  2. 2

    Králičí chrbát vykostíme, osolíme a naplníme ho zmesou medvedieho cesnaku a húb. Potom ho zrolujeme a zabalíme do alobalu. Rolku dáme variť do osolenej vody na 20 minút. Mrkvu očistíme, uvaríme domäkka, rozmixujeme a ochutíme soľou, cukrom a maslom.

  3. 3

    Quinou uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Králičie kosti opečieme v hrnci dozlatista, pridáme jednu pokrájanú mrkvu, cibuľu a pražíme ďalších 5 minút. Potom zalejeme bielym vínom. Víno necháme vyprchať a potom zalejeme kuracím vývarom. Varíme 30 minút, precedíme, zredukujeme na omáčku a dokončíme kockou masla, ktorú vmiešame do omáčky. Hráškové struky varíme 2 minúty v slanej vode.

Diskusia k receptu