Foto: angast
Jahniatko je tradičné jedlo Slovákov na Veľkú noc.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z polovičky jahniatka odstránime obidve nožičky
-
2
odstránime blany, opláchneme , osolíme a vložíme do pekáča.
-
3
Zarobíme si marinádu : Vytlačíme šťavu z jedného citróna , 0,5dl olivového oleja, vňaťku z tymiánu , rozmarýnu , bazalky posekáme a všetko zmiešame. Ponatierame mäso a pridáme ešte na štvrťky nakrájaný citrón ,cez polovičku prerezaný cesnak ,prelejeme vínom a uložíme zakryté na 24 hod. do chladu
-
4
zohrejeme si rúru na 200 °st. C a vložíme pekáč. Pred pečením citróny odstránime Necháme piecť 80 min. , potom odokryjeme pokrievku a ešte pri teplote 230°C necháme 15 min zapiecť.
-
5
Servírujeme s pečenými zemiakmi alebo ako vám chutí. Prajem vám všetkým dobrú chuť a krásne Veľkonočné sviatky.
v takej zime a radšej si zvolilo teplúčko v mojej rúre.
šťavnaté a určite lepšie ako z nejakej kravy , alebo prasaťa.
Sem tam je dobre dopriať si aj nejakú dobrôtku. A vieš ako chutí
po takom obede kvalitné vínko ? Nádhera.
Musime si objednat u nasho masiara aby sme mali takuto lakocinku. Krasa a dobrota. Pekne sviatky!
Ale krásne a určite veľmi chutne si to pripravila!!! Recept si uložím, lebo raz za čas sa človek dostane aj k jahňacine a potom vždy prehľadávam staré kuchárske knihy.
A tieto pečené stehienka boli asi vychované na maminom mlieku, tak musia byť vynikajúce. Ani za svet by som však nedala zabiť kozliatko, jahniatko - len preto aby som si ja pochutila. Som blbá uznávam, ale tiež by som ho nechala dožiť dospelosti, nech sa poteší zo života.
príjemné nedeľné hodovanie...zaslúžiš si-mladý pane..!!
a šak čo tak vážne??? ved to bolo celkem vlažné....:-)
musím ťa sklamať, od varešky mám na míle ďaleko. Celý život som len
kreslil, ale chlapské jedlá uvarí a upečie najlepšie len chlap.
prajem ti v tom lovení úspech , lebo to jedlo stojí za to. To druhé
už neviem.
ešte niečo bude, ale s jahňatkovými guľkami ma predbehla @lusinkab
ostali však rebrá, trtol a karé .
Krásne sviatky prajem
Tak toto by som nedala ani prasaťu , mancovať sa stolíkom , a tulipánom , a ten smrad z toho tvojho jahňaťa , hrúza,cítim to až pred monitor , fuj , že to môžete tak vychvalovať,veď to je samá umelina .
Varecháčom sa čudujem,že také komenty si dovolili pridávať k tomuto receptu , veď on si neváži jeden pridaný recept,zhadzuje čo sa dá. Nie je to úsmevné keď čítam jeho komenty pri iných receptoch , kde znevažuje iných prácu,a to nehovorím to podrývanie pri ďaľších komentoch. Dúfam , že som ti dobre zhodnotila tvoju prácu , že sa ti bude blaho usínať!! Pekné sníčky!!
Len pokračuj´vo svojej ušlachtilej práci,veď sa nájdu sliepky ktoré ti budú zobať z papŕč , a ty koh kot , pardon kohút , sa len vytešuj ako si tie sliepky dobehol!! Teraz sa smej .
je mi ťa ľúto , že si až takto dopadla , ale dúfam , že tvoje sestričky na psychiatrii ti dajú niečo na ukľudnenie a nepustia ťa šantiť s počítačom. Prajem ti aby si sa skoro vyliečila a vrátil sa ti rozum.
Mňa nemusí nikto ľutovať , ani ty , viem , že sa to nečítalo dobre, tak ako sa nečíta v iných receptoch komentáre (aj od teba), ktoré nesúvisia s receptom a dokonca si nechávate formou pokecu komentovanie.
"Bayrische Semmelknödel"a to je len jeden z tých čo by som mohla pridať.
Nikomu nechcem vstupovať do svedomia.Nedá mi, v podstate to je práca admina.
Áno, dala som si tabletku zn.RESET , nemám nič proti nikomu ani proti tebe ked komentuješ k veci, dokonca vieš byť korektný, a nie s posmeškami dehonestovať pridané recepty, chcela som vyskúšať ako ti to padne, ked ti napíšem do tvojho receptu, to čo som napísala, verím, keď si v prvom momente čítal môj koment, že sa ti žlč roztopila, možno nie. Ale mne už fakt pretiekol pohár trpezlivosti , musela som to dať na známosť, aby sa to tu už konečne vrátilo do pohody a aby som mohla mať stránku varecha , ked ju otvorím , kde sa cítim ako keď čítam dobrú knihu, nie ako dáky krvák.
Prajem ti, pridávaj také recepty aké pridávaš, sú fakt dobré, ale určite komentovať ti ich nebudem. (zatiaľ)
Obdivujem ta, ze si nasla odvahu to napisat. Ja som tu raz dostala vynadane za moralizovanie, tak odvtedy sa riadim pravidlom ako mozno mnohe ine varechacky Co ta nepali nehas. Ale to asi tiez nie je spravne. Inak recet je vyborny. My mavame skoro kazdy rok pecene jahniatko na velku noc.
k receptu:jahnacina je moja oblubena..keby sa vydarila lepsie ta hlavna fotka,tak recept nema chybu.Mozno by som vymenila fotku v 4 alebo 5.bode za hlavnu,ale to uz je Tvoja vec @angast.
inak vyborne jedlo si uvaril
@jericu..ch ápem..a vážim si ju..
áno-humor je korením života...a často sa to tej trojici či štvorici darí..ale ironia...posmech...znevažovanie-tak to teda nie-to sa páčiť nemôže nikomu..ved-prečo???
oveľa horšie a rafinovanejšie podané zlomyseľnosti prechádzajú bez povšimnutia, to snád vidí každý. a v týchto mužoch niet ani štipky falošnosti alebo pochlebovania "tým svojim "...
a zdôrazňujem, že tento recept je vynikajúci,m poctivo spracovaný a dobre a zrozumiteľne podaný, aj s perfektnou fotodokumentáciou.
@angast , nedaj sa znechutiť, pridávaj a píš dalej.
to isté si myslím aj o tebe, @abdul
chlapci úprimne vám obom držím palce.
som vám možnosť, čas a priestor vybúriť sa na mne podľa vášho uváženia. Prekvapuje ma však fakt , že najväčšie moralistky nevyužili
túto možnosť a ostali bokom. A teraz k meritu veci- Bavor. knedle.
Najprv jeden nezabudnuteľný zážitok. Keď som pred piatimi rokmi
vypomáhal s projektom strechy penzionu v Tyrolsku, domáci pán
si dal na raňajky podobné guľky na tanier . Z komory si doniesol
starý keramický hrniec a keď ho otvoril , všetky smrady sveta sa
zlúčili v jeden obrovský , ktorý sa dal vidieť , počuť aj krájať. To bol
skutočný mučiaci nástroj v podobe nejakého syra ,alebo tvarohu.
Dal si to lyžicou na tie guľky , zalial smaženou slaninou a pustil sa do toho . Zažil som durian , ale proti tejto pochúťke to bola ruská
voňavka. Preto som bol zvedavý, čo s guľkami ďalej a na čo , alebo k čomu sa dajú použiť. Stačila fotka. Ale keď autor "steak" je len
opisovač receptov a na komentáre nevie odpovedať , tak (jeho )
recepty si musí človek vyhľadať sám.
www.chefkoch.de/rezepte/544041151849391/Bayrische-Semme...
Je pravda , že k niektorým receptom som sa nevyjadril práve úctivo
ale také napadnutie od concorda bolo príliš surové za moju otázku.
Dnes už asi platí kto do teba kameňom , ty do neho väčším. Príjemný víkend vám prajem.
Nemienim sa vracať k poslednému zasadnutiu súdnej rady , zasadajúcou s tým istým zložením osôb, ktoré , aj ked sú v rade len virtuáne,ale súdiť dokážu excelentne,hodnotiť ich výroky je pre mňa pod mojú úroveň.Dokonca jedna hlavná predsedajúca mala výrok s ktorým môže súdiť a hodnotiť, iba ak jej známej blízkej osoby.
A teraz , keby si si bol pozrel iné recepty , nemusel by si pracne vyhľadávať link k ( autor "steak" )nech sa páči :
varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/625...
preceňuješ moje jasnovidecké schopnosti. Prepáč , ale nenapadlo
ma, že bavorská knedľa je to isté, ako viedenská , ktorú si pridala pred troma rokmi. Som skrátka neschopný. Neviem však prečo si s tým čakala doteraz. Nemohla si to oznámiť skôr, keď si to poznala
a dať link priamo do steakového receptu ? Nepochopím.
len na porovnanie
www.chefkoch.de/rezepte/787941182156637/Uromas-bayrisch...
a je ešte viac dalších variant. kým viedenská knedľa môže byť ako príloha k omáčkam, mäsu na šťave, ale sa podáva aj ako samostatné jedlo, zatiaľ bavorská knedľa sa podáva ako príloha.