Husací pekáč s lokšami a červenou kapustou

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2010
Husací pekáč s lokšami a červenou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
800 g
 na dochutenie
16 ks




Postup

  1. 1

    Hus umyjeme a opláchneme pod studenou vodou, potom poriadne nasolíme a vložíme do pekáča, v ktorom ju budeme piecť a necháme dvanásť hodín odležať. Potom ju umyjeme od soli.

  2. 2

    Pečieme 3,5 až 4 hodiny na 145 stupňoch do mäkka. Popri pečení osmažíme nakrájanú kapustu s cibuľou na masti, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.

  3. 3

    Pred koncom dochutíme korením, soľou, cukrom a octom.

Diskusia k receptu

kopretina
Jú, to bych si dala!! U nás se husa dělá jenom se zelím a knedlíky, ale s lokšemi určitě lepší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia