Husací pekáč s lokšami a červenou kapustou
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2010
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hus umyjeme a opláchneme pod studenou vodou, potom poriadne nasolíme a vložíme do pekáča, v ktorom ju budeme piecť a necháme dvanásť hodín odležať. Potom ju umyjeme od soli.
- 2
Pečieme 3,5 až 4 hodiny na 145 stupňoch do mäkka. Popri pečení osmažíme nakrájanú kapustu s cibuľou na masti, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.
- 3
Pred koncom dochutíme korením, soľou, cukrom a octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu