Tento recept som vymyslel ja a u nás doma sa ujal a je v oblube.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3-5 ks |
|
1 lyžička malá |
|
0,5 dcl |
|
3-5 ks |
|
2-3 ks |
|
1-2 ks |
|
|
|
1 malá lýž. |
|
štipku |
|
štipku |
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Na oleji si speníme nakrájanú cibulku a pokrájaný pórik.Necháme to zpeniť, potom pridáme pokrájanú na menšie kúsky buď obyčajné párky alebo cigarko klobásky, alebo co je doma. Trochu to necháme na cibulke opiecť, pridáme pretlačený cesnak. Po chvilke pridáme do toho pokrájanú mrkvičku a petržlen, i to trochu opražíme, potom podlejeme 2 dcl vody a necháme podusiť skoro do mäkka. Prilejeme vody podľa množstva, aby nebola polievka riedka a pridáme do vývaru krúpky/ perličky/, ktoré sme si predtým namočili. Necháme ešte dovariť dochutíme koreninami pred dokončením si ešte mletú červenú papriku /sladkú/ rozrobíme v troche vody/ rozmiešame/ vlejeme do polievky necháme zvariť a odstavíme zo šporáku ak si myslíme že krúpky sú mäkké, /ale pozor oni lúbia vypiť polievku/ takže s tým ratajme aby bolo vody dostatok a neostala polievka hustá. Môže sa tam pridať i kocka zeleninového vývaru ak si myslíme že zelenina je staršia alebo z mraznočky. Prajem dobrú chuť.
som musela začať držať bezlepkovú dietu, a stále mi chybí. Dávala som
si i párky a velmi mám ráda pórek. Dávám ho všadě, kde sa dá.
Do plněk, do knedličkov, k testovinám. Manžel zasa má rád v polievke
zelenů fazulku a vnuk zelený hrášok. Všetku zeleninu si zo svojej záhradky mrazím a potom len sypu do polievky.
♥♥♥♥ milujem improvizáciu♥♥♥♥♥