Polievočka čo dom dal

kisko - fotkakisko, 24. júna 2010

Tento recept som vymyslel ja a u nás doma sa ujal a je v oblube.

5-6
porcií
5-10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3-5 ks
1 lyžička malá
0,5 dcl
3-5 ks
2-3 ks
1-2 ks
1 malá lýž.
 štipku
 štipku
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme nakrájanú cibulku a pokrájaný pórik.Necháme to zpeniť, potom pridáme pokrájanú na menšie kúsky buď obyčajné párky alebo cigarko klobásky, alebo co je doma. Trochu to necháme na cibulke opiecť, pridáme pretlačený cesnak. Po chvilke pridáme do toho pokrájanú mrkvičku a petržlen, i to trochu opražíme, potom podlejeme 2 dcl vody a necháme podusiť skoro do mäkka. Prilejeme vody podľa množstva, aby nebola polievka riedka a pridáme do vývaru krúpky/ perličky/, ktoré sme si predtým namočili. Necháme ešte dovariť dochutíme koreninami pred dokončením si ešte mletú červenú papriku /sladkú/ rozrobíme v troche vody/ rozmiešame/ vlejeme do polievky necháme zvariť a odstavíme zo šporáku ak si myslíme že krúpky sú mäkké, /ale pozor oni lúbia vypiť polievku/ takže s tým ratajme aby bolo vody dostatok a neostala polievka hustá. Môže sa tam pridať i kocka zeleninového vývaru ak si myslíme že zelenina je staršia alebo z mraznočky. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zitar
Ja tiež rada improvizujem s polievkami a surovinami " čo dom dal". Je na tom dobré to, že vždy z toho je iná polievka a táto vyzerá celkom fajnovo
mamatata2
Tiež robievam podobnú, ale dávam aj pár zemiakov a párky až nakoniec. Ale pridať krúpky ( po našom geršňu) je super nápad. Určite vyskúšam hneď zajtra, ak sa mi podarí zohnať pór. Pekný deň všetkým.
zela
Dávam do polievky všetko,čo mám v záhrade. Na oleji spením pokrájané cibuľky,do hrnca vložím nakrájanú mrkvu,kaleráb- nakrájam nielen kaleráb,ale odtrhnem listy a pokrájam kostrnky,petržlen,petržlenovú vňať -nechám dusiť na olivovom oleji,po chvíli pridám vodu a nechám zovrieť. Nezahusťujem ničím,máme ju radi takú prírodnú,alebo si k nej dáme pečivo.
evusik
@zela u nás to samé.... všetka jarná mladá zeleninka a bez zahusťovania. @kisko dobrý recept a to s tými krúpkami dobrý nápad, budem ho museť vyskúšať :-)
celka
@mamatata2 krupky som dávala do zeleninoej polievky do doby, keď
som musela začať držať bezlepkovú dietu, a stále mi chybí. Dávala som
si i párky a velmi mám ráda pórek. Dávám ho všadě, kde sa dá.
Do plněk, do knedličkov, k testovinám. Manžel zasa má rád v polievke
zelenů fazulku a vnuk zelený hrášok. Všetku zeleninu si zo svojej záhradky mrazím a potom len sypu do polievky.
jody
fajn, ďalšia dobrá polievočka do zbierky :-)
jedlik
povim mame nech mi taku spravi :):)
♥♥♥♥ milujem improvizáciu♥♥♥♥♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia