Pečené stehná so zemiakovo-hríbovým závinom
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Stehná dobre nasolíme a nakoreníme. Do hlbokého pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na ňu poukladáme stehná a pridáme lyžicu masti. Môžeme pridať pár vetvičiek tymianu. Stehná potrieme mliekom. Pečieme prikryté v rúre asi hodinu na 180 stupňov. Potom ich opäť potrieme mliekom a pečieme odokryté asi 20 minút, kým sa na nich vytvorí pekná kôrka.
- 2
Z uvarených a najemno nastrúhaných zemiakov, vajec a hrubej múky pripravíme cesto. Počas miešania pridávame tekuté maslo, soľ a polohrubú múku. Cesto dáme odpočinúť do chladničky. Na masti orestujeme dubáky nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu cibule. Orestované huby osolíme, okoreníme a posypeme vňaťou.
- 3
Zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rozložíme na cesto a dobre zvinieme. Roládu vložíme do potravinárskej fólie, konce zaviažeme a varíme ju na pare asi 45 minút a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na 1 cm plátky a krátko opečieme na masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu