Pečené stehná so zemiakovo-hríbovým závinom

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Pečené stehná so zemiakovo-hríbovým závinom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
1 PL
100 ml
Hríbová roláda:
500 g
100 g
200 g
100 g
2 ks
200 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná dobre nasolíme a nakoreníme. Do hlbokého pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na ňu poukladáme stehná a pridáme lyžicu masti. Môžeme pridať pár vetvičiek tymianu. Stehná potrieme mliekom. Pečieme prikryté v rúre asi hodinu na 180 stupňov. Potom ich opäť potrieme mliekom a pečieme odokryté asi 20 minút, kým sa na nich vytvorí pekná kôrka.

  2. 2

    Z uvarených a najemno nastrúhaných zemiakov, vajec a hrubej múky pripravíme cesto. Počas miešania pridávame tekuté maslo, soľ a polohrubú múku. Cesto dáme odpočinúť do chladničky. Na masti orestujeme dubáky nakrájané na väčšie kúsky a potom pridáme trochu cibule. Orestované huby osolíme, okoreníme a posypeme vňaťou.

  3. 3

    Zemiakové cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát. Huby rozložíme na cesto a dobre zvinieme. Roládu vložíme do potravinárskej fólie, konce zaviažeme a varíme ju na pare asi 45 minút a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na 1 cm plátky a krátko opečieme na masti.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Parný hrniec, Pečené, Husacina

Diskusia k receptu