
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

Mäsové guličky v rajčinovej omáčke
Je to niečo ako plnená paprika ale keďže tu predavaju len tie bell pepper a s tym...

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

Mini Lasagne
Nepoznám nikoho, kto nemá rád lasagne. Ale väčšinou je s tym kopec roboty. ...

Barevné kuřecí roládky
Kuřecí prsa nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe šunkou a proužky barevné papriky...

Rýchle diétne špagety s mäsovo-paradajkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a chutný recept na obed. Pre tých čo nemajú čas dlho stáť pri...

Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom
Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom,...

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou
Veľmi chutné sezónne cestoviny s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi huby

Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...

Sýtejší Caesar šalát
Ste milovníci šalátov, ale máte pocit, že Vás nezasýtia? Vyskúšajte tento recept na sýtejší cézar...

Bezlepkové rezne v jogurte
Najprv si pripravíme jogurtovú marinádu. V jogurte rozmiešame dve celé vajcia, pridáme soľ, korenie...

Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...

Dedova lenivá paprika
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny....

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

Caesar šalát trochu inak
Do mixera dame olivy, cesnak, horčicu, worčester , citronovu štavu a trochu medu. Dobre zmixujeme a...

Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.

Záhradná zmes s grilovanou rybou
Papriku nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny na štvrtiny, cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu...

Hovädzí šalát s pečenou cviklou
toto jedlo som tak nejako dal dohromady, ked som bol u mojej sestry na thanksgiving

Kurča po čínsky
Kuracie prsia pokrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí, sójovú...

Diabolská roštenka
Mäsko očistíme, narežeme na rezne, naklepeme. V miske zmiešame všetky horeuvedené suroviny okrem majoránky...

Vaječná tlačenka
Syr nastrúhame, salámu, uhorky a vajíčka nakrájame na menšie kocky, kapiu nakrájame na menšie...