Bravčová krkovička so zelerovým pyré fotorecept
Foto: gordonko
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
bravčovú krkovičku si narežeme na hrubšie plátky a urobíme do nej zárezy
-
2
osolime hneď po urobení zárezov a potom do zárezov vkladáme nahrubšie nakrájaný cesnak
-
3
mäso okoreníme mletým čiernym korením
-
4
rozohrajeme si olej
-
5
naň poukladáme prichystané pláty mäsa
-
6
a necháme podusiť
-
7
polomäkké zasypeme cibuľou pokrájanou na mesiačiky ( veľa cibule 4 - 6 ks ) a ešte necháme dodusiť, chcel som podliať vínom , no minulo sa ....
-
8
celý zeler si očistíme a pokrájame na menšie kocky
-
9
tie orestujeme na oleji
-
10
pridáme asi 1 až 1 ,5 cibule pokrájanej na mesiačiky a spolu podusíme
-
11
...podlieval som pivom
-
12
petinu duseného zeleru som si dal bokom a k ostatnému pridal som zvyšok varených zemiakov a spolu popučil
-
13
a podľa chuti osolil
-
14
posekanú cibuľku som si osmahol do zlatova
-
15
a môžme servírovať dusené mäso s cesnakom a cibuľou , niekoľko kúskov celeho duseného zeleru a zemiakovo-zelerové pyré posypané osmaženou cibuľkou
nemyslím si to, ale ďakujem. Aj tak najdôležitejšia je chuť a tá teda zapasovala.
Vážená redakcia, toto bol môj posledný diskusný príspevok k receptom tohto***
Tak si tu sefkuchar Ziegelfield od 2014 a co si zatial pridal a si schopny pridat? To znamena ist kupit, nachystat, varit, odfotit....Aj ked to redakcia vymaze velky prd. Nic. Ja nemusim @Gordonkove recepty, vacsina je velmi kaloricka a zbytocne tam pridava suroviny co robia recept kvazy chutnejsi, ale tym ze nie je banik ani drevorubac je to cesta k obezite a cukrovke. Je to jeho osobna vec.Zbada sam naco komentovat.