Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....
Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Zeleninový tanier so salámou Mňam, mňam
Mrkva, brokolica, mungo fazuľka, reďkvička, paradajka, ľadový šalát, uhorka šalátová, ...
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...
Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...
O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som sa rozhodla, ...
Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...
Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Rybie prsty s hranolkami
Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma.
Zapekaná kapusta
Doma to jedlo volám koložvárska kapusta aj keď som si vedomý toho, že to nie je správne. Skrátka som chcel jedlo ponášajúce sa na koložvársku a nejaký rýchly a efektívny postup prípravy....
Knedľa s vajcom
Keď ostala knedľa, treba ju minúť. Prezrieme chladničku a vyberieme čo sa dá.
Zajac pani Terky
Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková...
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Talianske medovo-citrónové kura
Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim...
Teplý cestovinový šalát
Obľúbené jedlo Českého herca Vlastu Buriana od jeho kuchára Jaromíra Trejbala.
Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....
Kozácke rezne
Mäso nakrájame a zomelieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej masti, pridáme prelisovaný cesnak, ...
Krkovice na zázvoru, česneku a pivě
Máte rádi krkovičku? Určitě vyzkoušejte i tuhle, je skvělá!!!... @Remcula
Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...
Smotanový posúch s domácimi škvarkami
Dnes je veľmi chladno, tak som sa rozhodla uvariť starú dobrú osvedčenú klasiku - smotanový posúch...
Držky zapekané pikantné s čiernym pivom
Tento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú tak...
Husár marš
Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)
Baklažánové lazane (bez cestoviny)
Ak máte radi baklažán v kombinácii s mletým mäsom a paradajkami, vyskúšajte tieto lazane. Je...
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....
Kuracie prsia po mojom
Mäso umyjeme, narežeme na plátky, mierne naklepeme, a pripravíme marinádu, v ktorej ho necháme...