Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku

jablonovykvet - fotkajablonovykvet, 27. apríla 2016

Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Pesto:
100 g
0,5 dcl
Do omáčky:
250 ml
2,5 dcl
 na opraženie




Postup

  1. 1

    Pesto si pripravíme tak, že umytý cesnak nakrájame na kúsky a spolu s olejom a soľou rozmixujeme na kašu. Ja vždy robievam viac a dávam potom do mraziaka po menších častiach, ktoré pri varení zužitkujem.

  2. 2

    Mäso, akékoľvek máme, si nakrájame na kocky a namarinujeme pestom. Na noc som nechala odležať v chladničke. Kto chce, môže si tam dať viac oleja alebo pridať rovno aj čierne korenie. Ale k medvediemu cesnaku to s korením nejako netreba prehánať.

  3. 3

    Na druhý deň som si opražila cibuľku a sprudka opiekla marinované mäsko aby sa mi zatvorilo. Po chvíli som pridala zeleninový vývar a nechala som asi pol hodiny dusiť, až kým mäsko nezmäklo. Do omáčky už soľ pridávať netreba, keďže je soľ už v peste a samotný vývar je slaný tiež. Nakoniec som pridala smotanu a poprášila trochou solamilu (môj muž neznáša keď do omáčok pridávam hladkú múku, tak ju nahrádzam takto). Nechala som prevrieť a odstavila. Prílohu si každý zvolí už sám, mne sa najviac hodí zemiaková fučka.

Diskusia k receptu

martamm
Mam doma pesto z medvedieho cesnaku, skusim Tvoj recept, skoda, ze si nepridala fotku hotoveho pokrmu. :)
jablonovykvet
@Martamm (28.4.2016 21:37)

Ano, strasne rychlo sa to zjedlo. :-) Dufam, ze najblizsie ked to budem robit si spomeniem a odfotim, kym este bude :-)
danda3
Ak môžem poradiť, pesto do mrazáku nemusíš dávať, ja ho mám v pohárikoch v chladničke, vydrží, kým nespotrebuješ, dávam do polievok ryže, cestovín, tiež do mäsa, aj do fašíriek atď, atď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia