Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pesto si pripravíme tak, že umytý cesnak nakrájame na kúsky a spolu s olejom a soľou rozmixujeme na kašu. Ja vždy robievam viac a dávam potom do mraziaka po menších častiach, ktoré pri varení zužitkujem.
- 2
Mäso, akékoľvek máme, si nakrájame na kocky a namarinujeme pestom. Na noc som nechala odležať v chladničke. Kto chce, môže si tam dať viac oleja alebo pridať rovno aj čierne korenie. Ale k medvediemu cesnaku to s korením nejako netreba prehánať.
- 3
Na druhý deň som si opražila cibuľku a sprudka opiekla marinované mäsko aby sa mi zatvorilo. Po chvíli som pridala zeleninový vývar a nechala som asi pol hodiny dusiť, až kým mäsko nezmäklo. Do omáčky už soľ pridávať netreba, keďže je soľ už v peste a samotný vývar je slaný tiež. Nakoniec som pridala smotanu a poprášila trochou solamilu (môj muž neznáša keď do omáčok pridávam hladkú múku, tak ju nahrádzam takto). Nechala som prevrieť a odstavila. Prílohu si každý zvolí už sám, mne sa najviac hodí zemiaková fučka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, strasne rychlo sa to zjedlo. :-) Dufam, ze najblizsie ked to budem robit si spomeniem a odfotim, kym este bude :-)