Foto: frezia68
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks väčšia |
|
100 g prerastená |
|
150 g z konzervy |
|
150 g v konzerve |
|
3-4 ks |
|
100 ml |
|
250 g varené |
|
4 ks |
|
1/4 |
|
|
|
na vymastenie pekáča |
|
na ozdobu (menší) |
|
|
|
drvená |
|
Postup
-
1
Pripravím si potrebné potraviny...
-
2
Slaninu nakrájam na tenké rezančeky a osmažím spolu s cibuľou,ktorú som tiež nakrájala na drobno.Pridala som červenú papriku,ktorá má omeletu zdobiť farebne a preto som ju nakrájala na väčšie kocky.V tejto fáze sa môžu pridať huby,klobáska,alebo na čo máte chuť.Krátko som podusila.
- 3
Vajíčka som rozšľahala so smotanou,osolila,pridala MČK,drvenú rascu.Varené zemiaky som nakrájala na menšie kocky,pridala slaninku s cibuľou,vajíčka,hrášok,kukuricu,nasekanú vňaťku,petržlenovú vňať a všetko premiešala.
- 4
Pekáčik som vymazala maslom,naliala ochutenú zmes,do ktorej som pridala aj trocha čilli a posypala strúhaným syrom.Piekla som v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 min.,kým sa omeleta nesfarbila do zlatista.Po nakrájaní bola pekne farebná.Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu