Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g prerastená | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g z konzervy | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g v konzerve | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g varené | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na vymastenie pekáča | 
                                                             | 
                                                    
| na ozdobu (menší) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| drvená | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravím si potrebné potraviny...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Slaninu nakrájam na tenké rezančeky a osmažím spolu s cibuľou,ktorú som tiež nakrájala na drobno.Pridala som červenú papriku,ktorá má omeletu zdobiť farebne a preto som ju nakrájala na väčšie kocky.V tejto fáze sa môžu pridať huby,klobáska,alebo na čo máte chuť.Krátko som podusila.
- 3
 Vajíčka som rozšľahala so smotanou,osolila,pridala MČK,drvenú rascu.Varené zemiaky som nakrájala na menšie kocky,pridala slaninku s cibuľou,vajíčka,hrášok,kukuricu,nasekanú vňaťku,petržlenovú vňať a všetko premiešala.
- 4
 Pekáčik som vymazala maslom,naliala ochutenú zmes,do ktorej som pridala aj trocha čilli a posypala strúhaným syrom.Piekla som v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 min.,kým sa omeleta nesfarbila do zlatista.Po nakrájaní bola pekne farebná.Dobrú chuť!
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 3
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu