Veporský závitok

caesar - bez fotkycaesar, 10. mája 2015
Veporský závitok
Foto: caesar

recept: vlastný

Suroviny

600 g (alebo pliecko)
125 g
12  tenkých plátkov
1 ks stredná
3 dl
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäsko nakrájame na rezne, naklepeme, potrieme bryndzou, uložíme plátky slaninky, kúsok cibule a spravíme závitky. Závitky decentne osolíme, nie moc, pretože máme už slanú bryndzu, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.

    Veporský závitok - obrázok 1
  2. 2

    Závitky sprudka opečieme na masti a preložíme do hrnca, podlejeme výpekom a vodou cca do polovice, tak aby nám mäsko neplávalo a podusíme. Keď je mäso hotové vyberieme ho a šťavu zahustíme bryndzou roztrepanou v mlieku a múkou. Za stáleho miešania povaríme na slabom plameni, dochutíme kečupom,kôprom,soľou a korením.

  3. 3

    Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia